Bocănceila cortUtil - tips & tricks

Cu bebelușul la cort – ghid complet de campare

„Dacă ai un bebeluș îți iei adio de la stat la cort.”

„Este imposibil să stai cu copilul la cort înafara unui camping cu toate utilitățile.”

Derulam prin minte aceste două afirmații pe lângă multe altele la fel de vehemente și pline de temeri în timp ce mă ridicam somnoroasă și priveam cum în puțina lumină care se infiltra prin tenta cortului se ițea un cap mititel cu păr rar și fin. Ca în fiecare dimineață Elias se trezise înaintea noastră și ne dădea deșteptarea prin chiuituri de fericire în timp ce practica ridicatul de-a bușilea între sacii noștri de dormit. Avea cinci luni și în dimineața ploioasă din Cheile Nerei bifa a cincea noapte de somn la cort.

I-au mai urmat și altele, unele în campinguri frumos amenajate ca cel din Maramureș, altele în inima muntelui, ca cel din Buila Vânturarița, unde singurele utilități erau lumina licuricilor și mirosul de brad. Au fost multe momente grele în multiplele noastre drumeții cu rucsacul și copilul în spate, dar niciuna legată de dormitul la cort.

Cu un pic de pregătire, echipament corespunzător și inima deschisă, campatul nu este doar sigur și ușor ci și un prilej bun de a petrece timp de calitate cu cel mic și a-i arăta din pasiunile părinților.

Cum te pregătești, ce iei la tine și ce lași acasă, cum plănuiești și cum îți asiguri confortul la cort cu un copil mic sunt punctele pe care le voi atinge în acest articol. Înainte de toate vreau să știi că aceasta este experiența mea, ce mi s-a potrivit mie și ce am învățat de la alții așa că lasă loc de flexibilitate pentru tine și copilul tău dacă nevoile voastre sunt diferite.

Cum te pregătești și unde campezi

Ideal ar fi ca părintele să mai fi stat la cort înainte de a-l lua și pe cel mic cu el astfel încât să aibă o idee despre ce-i place, cât de comod este, care-i sunt nevoile. Dacă părintele nu are o experiență plăcută nici copilul nu se va bucura de ea.  De exemplu, eu nu sunt un mare fan stat la cort dar îmi place libertatea pe care mi-o dă în sensul de a sta în anumite zone unde nu există unități de cazare. Renunț așadar din start la ideea că voi dormi regeste sau mă voi trezi extrem de bine odihnită.

Sunt friguroasă așa că am renunțat la izopren și mi-am cumpărat o saltea autogonflabilă și un sac bun de dormit. Nu-mi place să gătesc la primus astfel că aleg locurile în apropiere de surse de mâncare sau limitez zilele de stat la cort în funcție de cantitatea de mâncare deja preparată pe care o pot lua cu mine.

Dacă părintele nu are experiență la cort, dar vrea să încerce să stea pentru prima dată cu cel mic, cea mai bună variantă este să aleagă un maximum de două nopți într-un loc ușor accesibil și cu ceva acces la utilități. Experimentezi fără prea mare risc și vezi apoi ce mai poți adapta astfel încât să fie experiența pe care ți-o dorești.

Indiferent de experiența anterioară a părinților,  acomodarea la cort a celui mic este o idee foarte bună. Înainte de plecarea într-o vacanță ceva mai lungă care știam că va presupune peste 10 zile la cort, câteva dintre ele în locuri neamenajate, am pus cortul în curtea bunicilor, am umflat saltelele, întins sacii și ne-am petrecut noaptea în el cu ochii mari și urechile ciulite la cel mai tânăr dintre noi. A dormit ca un bebeluș, adică s-a trezit tot de atâtea ori pe noapte ca și acasă și a fost la fel de matinal. Nimic nou, nimic neobișnuit.

somn-cort

Exercițiul acesta ne-a prins bine nu numai în ceea ce-l privea pe junior ci și pentru că așa am avut ocazia să trecem o dată prin echipamentul abia cumpărat, să vedem cum se montează cortul, cât de bine țin saltelele, dacă avem tot ce ne trebuie. Nimic nu este mai groaznic decât să te trezești ajuns pe seară la locul de campare cu un copil obosit și ciufut și să constați că-ți lipsesc cuiele la cort sau că salteaua este găurită. Așa că verifică bine echipamentul de campat de acasă (dacă este complet și funcțional) și încearcă pe cât posibil să eviți să ajungi seara și să fii nevoit să montezi totul pe fugă și întuneric.

Alegerea locului de campare este legată strâns de experiența părinților, calitatea echipamentului și locul pe care dorești să-l vizitezi. Găsești aici o listă de campinguri amenajate din România. Pentru campat înafara lor te rog să ai în vedere să fie totuși un loc destinat amplasării cortului (nu în Rezervație Naturală) și să fie sigur (nu pe creastă sau lângă apă în zone tranzitate de urșii gunoieri).

Citește și Decalogul statului la cort.

Fii cu băgare de seamă unde pui cortul. Asigură-te că este la umbră și nu vă veți trezi dimineață în căldură sufocantă. Verifică și panta terenului, eu nu i-am dat importanță și ne-am dat toată noaptea pe tobogan ba eu ba cel mic, sacul de dormit alunecă teribil pe salteaua autogonflabilă. Uită-te bine înainte să nu fie crengi, pietre, mușuroaie, mlaștină.

Atunci când mergi cu copilul la cort nu schimba zilnic locul de campare dacă nu vrei să ai o cădere nervoasă la vederea dezastrului din mașină și să-ți pierzi timpul cu împachetat și despachetat. Dacă este un roadtrip cu mai multe opriri, plănuiește și câteva cazări între pentru un duș cald, un pat moale, reîncărcat de baterii.

Noi am fost plecați vreo trei săptămâni într-un roadtrip prin țară și am campat două nopți in Buila Vânturarița, două pe Cheile Nerei, una în Hațeg și patru în Maramures cu cazare la pensiuni între ele. Ba chiar am renunțat la stat la cort în locuri în care se putea campa decent, ca pe Cheile Cernei și în Poiana Pelegii, tocmai pentru a nu ne suprasolicita. Părinți iritați egal copil ciufut.

Mie mi-a prins bine să am pe mobil aplicația Booking.com ca să găsesc cazare în zonă rapid în caz că se strica vremea sau nu mai voiam să stăm la cort.

babou-maramures008

De ce echipament de camping ai nevoie

Am menționat calitatea echipamentului, și voi detalia mai jos, pentru că de acesta depinde confortul celor care vor dormi în el. Nu are rost să te aventurezi cu un cort și un sac de supermarket în zone mai înalte și expuse la vânt când te poți simți excelent în el la mare sau câmpie. Crede-mă că vorbesc din experiență, și acum îmi amintesc frigul crunt tras pe Negoiu în sac de vară sau cum mi-am stors toate hainele și pe mine după o ploicică lejeră undeva pe lângă Sighișoara.

În condițiile în care am plecat la drum cu un copil care trebuie purtat de unul dintre părinți asta înseamnă ca celălalt să care tot echipamentul, hainele și mâncarea. Cel mai comod ne-a fost să campăm în zone unde se ajunge cu mașina astfel încât să avem totul la îndemână.

Atunci când vine vorba de echipament eu am două idei: cât dai atâta face și să fie cât mai versatil cu putință. Am vrut un echipament de camping cu o viață lungă, care să poată fi cărat și în spate mai mult timp când voi avea nevoie, dar să fie și comod atunci când avem copilul cu noi, să nu fac rabat la confort. Un rol important aici îl joacă și greutatea echipamentului, unul ultraușor făcând diferența, dar și costurile cresc invers proporțional cu gramele acestuia.

Colega de site are o vorbă „Echipamentul perfect e ca Făt Frumos. Nu există.” și are dreptate, dar te poți apropia destul de tare de ceea ce-ți dorești.

Echipamentul de bază

 • Un cort bun. Prin bun mă refer că trebuie să țină la vânt și ploaie (pentru căldură este sacul de dormit) și să fie suficient de mare pentru toți membrii familiei. Pentru nevoile și bugetul nostru am ales un Trimm Forester. Ne-a convins cu rezistența mare la vânt, ploaie și faptul că este suficient de înalt la mijloc încât te poți mișca/schimba lejer în el și nu devine claustrofobic în caz că afară plouă și trebuie să ne petrecem ziua înăuntru . Dezavantajul sunt cele 3,2kg pe care le cântărește, aș fi preferat ceva mai ușor dar la aceleași specificații a fi costat de trei ori mai mult.
 • Pe scurt, la ce te uiți când cumperi un cort pentru familie (toate aceste informații le găsești pe eticheta cortului.):

  Dimensiune: de obicei dimensiunea pentru o persoană este calculată la 55-60 de centimetri. Pentru doi adulți și un copil mic ai nevoie de măcar 150cm. Foarte importante sunt și verandele (una sau două) pentru că aici poți depozita rucsacii sau îți poți lăsa încălțările peste noapte . Două verande și două ieșiri sunt mai bune pentru ventilație și pentru acces ușor. Corturile mai mari, de familie, sunt mai comode dar mai grele și durează mai mult montajul.

  Forma: devine extrem de importantă atunci când ai copil pentru că un cort prea jos nu-ți va oferi o prea mare lejeritate de miscare atunci când îl schimbi sau când vă jucați. Un cort în care să poți sta comod în fund sau aplecat, din care poți ieși sau poți intra ușor este ideal.

  Greutate: dacă îl vrei să-l cari și-n rucsac uită-te după un cort de maxim2,5kg. Corturile ultraușoare sunt mai scumpe dar își scot banii în timp prin versatilitate.

  Stabilitate: mai multe bețe de cort sau o încrucișare multiplă a acestora = stabilitate mai mare.

  Rezistența la ploaie: este reprezentată prin coloana de apă care variază de la 2000 la 10.000. Cu cât este mai mare valoarea cu atât este cortul mai rezistent. Tot aici trebuie luat în calcul și materialele din care este făcut cortul: folia exterioară și cea de pe sol din naylon, cea interioară nylon Rip Stop sau material tip plasă pentru o bună ventilație. Recomand un cort cu musai două folii.

  Util: o folie pusă pe sol sub cost oferă o protecție în plus. Poți cumpăra una de la magazinele cu echipament de munte (le spune amprentă de cort și costă aproximativ 50-80lei, poți găsi una bună aici) sau poți cumpăra folie de plastic de la magazinele de construcții. Se vinde la metru și te duce până în 10 lei.

  • Sac de dormit. Unul de trei sezoane este ideal, cei de vară sunt risipă de bani. Noi avem Trimm Balance care se unesc. Odată sacii uniți, copilul doarme între noi și este suficient loc pentru toți trei. Dacă este mai frig și mi-e teamă că peste noapte se va desface fermoarul superior, învelesc copilul cu o păturică din fleece. Alege sacul în funcție de temperatura de confort înscrisă pe etichetă și niciodată în funcție de cea extremă. Pentru extra confort și greutate redusă recomand sacii de puf. Nu cumpăra saci mai mari de dormit pe considerentul că vei avea mai mult loc. Ca să țină bine de cald sacul trebuie să fie pe dimensiunea utilizatorului, iar un bebeluș încape ok între cei doi părinți odată uniți sacii. Pentru copii mai mari există saci făcuți pe dimensiunea lor. Câteva variante bune pentru ei aici și aici.

 • Saltea. O saltea gonflabilă mare este varianta cea mai comodă. Am testat-o în campingurile din Slovenia când eram însărcinată și a fost vis. Dar este grea, voluminoasă și se umflă greu. Izoprenul este soluția ieftină, dar nu-l recomand decât dacă n-ai alternative. Noi folosim salteluțe autogonflabile (una Quechua și una de la Jysk, sunt la fel ca și calitate, au cam 1 kg fiecare și au costat undeva în jur de 80-90 lei). În funcție de firmă și preț găsești unele care au doar 250-300 grame și se fac mici, le poți căra lejer și pe traseu mai lung. În funcție de dimensiune, nevoi și buget poți alege de aici, aici sau aici.
 • O lanternă/frontală ca să nu-ți bagi degetele în ochi în cort când încerci să-l schimbi sau să-l liniștești în miez de noapte. Nu o folosi ca minerii pusă pe cap ci prinde-o de tavanul cortului. S-ar putea să-ți prindă bine și o lampa mai mare pentru stat în fața cortului după ce se culcă cel mic.
Camera de cinci stele ș trei margarete

Camera de cinci stele și trei margarete

Extra:

 • O pătură. O poți folosi ca să vă încălziți, să se joace cel mic pe ea, să mănâncați. Poți lua o pătură din fleece/sintetic pentru că se strânge mică și este ușoară sau poți lua o pătură specială de camping care are un strat impermeabil numai bun pentru diminețile cu rouă.
 • Un umbrar și o plasă de țânțari dacă intenționați să stați pe timp de zi în camping. Nici un hamac nu este o idee rea.
 • O folie/față de masă  pe care să mănânci fără să murdărești pătura. Noi am mai improvizat cu un sac de gunoi.
 • Sacii de gunoi nu trebuie să-ți lipsească niciodată.
 • Hârtia igienică din motive evidente. Noi am folosit-o cu succes și umezită atunci când am uitat acasă șervețelele umede ale juniorului.
 • Tacâmuri.Un minim de două farfurii, două pahare, linguri, furculițe și un cuțit bun sau un briceag multifuncțional. Îți recomand să-ți cumperi un set din plastic tare, speciale pentru camping și să eviți plăsticăreturile de unică folosință. Pentru cel mic poți folosi castroane mici cu capac sau casolete cu separatoare.
 • Arzător, butelie, oale pentru gătit, chibrituri și sau brichetă. Deși nu-mi place să gătesc când stau la cort, o cafea fierbinte dimineața este musai, iar pentru cel mic poți prepara rapid un măciniș/griș/cereale.
 • Prosop tehnic. Este mult mai mic decât unul normal din bumbac și absoarbe mai multă apă. Pentru igiena celui mic eu car câteva prosoape mici 30*30 (set de 10 buc de la Ikea). Un pic umezite țin loc de un duș la nevoie sau pentru curățat băluțele specifice vârstei când îi dau dinții.
 • Jucării. Două-trei jucării preferate de dimensiuni mici, care nu fac zgomot sau au luminițe, pe care le folosește și în mașină. În rest prefer să-l las să observe și să descopere natura și să nu-l distrag prea tare cu altceva.
 • Un moft. Deși încerc să limitez bagajul cu care plec la drum am ales ca în vacanța prelungită să iau bouncer-ul celui mic (un scăunel în care se leagănă singur). Și bine am făcut deoarece au fost numeroase ocazii când l-am pus în el ca să putem face în voie diverse activități de la montarea/strângerea cortului la luat masa la restaurant. Puteam oricând să-l las și pe o păturică, dar fie trebuia să fiu în permanență cu ochii pe el pentru că se târâia ca râma până pe iarbă unde începea autodiversificarea cu furnici, fie era prea frig sau iarba era udă. Moftul tău poate fi altul: jucăria preferată, centrul de activități etc. Atât timp cât îți face viața mai ușoară, copilul fericit și nu ocupă toată mașina îl poți lua liniștit. Un alt moft pe care vreau să mi-l satisfac pe viitor sunt o masă și scaune de camping.
 • Cosmetice (gel spălare), medicamente (adaugă ce creme, pastile, siropuri știi că ai nevoie pentru cel mic la trusa de prim ajutor care nu ar trebui să-ți lipsească), soluție antițânțari, cremă de protecție solară și gel antibacterian.

Util: pentru împotriva țânțarilor și a insectelor folosesc uleiuri esențiale de lavandă, tea tree, rozmarin pe care le picur direct pe hăinuțe cu insistență pe ciorăpei.

bebelus-cort012

Cum îl îmbraci pe cel mic la cort

Am avut ocazia să prindem și nopți călduroase, dar și unele cu ploaie și temperaturi scăzute astfel că am trecut cam prin toate tipurile de îmbrăcăminte pentru cel mic. De departe cele mai bune s-au dovedit a fi cele pe care le preferăm și atunci când îl luam cu noi pe munte: hainele din lână și cele din fleece/polar.

Pentru că a dormit între noi în sac (sandviș cu copchil ) l-am îmbrăcat la fel ca pe noi evitând să-l încotoșmănim. Concret am folosit:

 • Un costumaș din lână de merinos. Fie el body și pantaloni sau un overall hainele din acest material sunt de departe cea mai bună investiție. Lâna de merinos respiră bine, ține de cald ca strat de bază fără a suraîncălzi copilul și se usucă  foarte repede. Haine din lână de merinos pentru copii poți găsi la hiphip.ro. Nu sunt ieftine dar nu se compară cu bumbacul și le vei folosi de multe ori.
 • Un costumaș de fleece (hanorac și pantaloni). Merge pus peste hainele de lână dacă este foarte frig sau peste un body de bumbac. Noi am folosit doar hanoracul seara cât stătea înafara cortului.
 • O căciuliță și șosete.

Util: Dacă cel mic este deja umblător am primit sfatul de a-i lua musai o pereche de cizmulițe pentru diminețile cu rouă.

Ce îi dai să mănânce

Cât am stat la cort până acum bebelușul meu a fost alăptat exclusiv astfel că nu am ce experiență să împărtășesc, dar voi updata articolul odată ce va fi cazul. Am în schimb recomandările altor părinți. Ca idee: câte bordeie atâtea obiceie și tot atâtea păreri despre diversificare, acest site nu este unul de parenting și cele de mai jos sunt doar sugestii și idei orientative, fiecare își hrănește copilul cum consideră că este mai bine.

Ioana: Eu i-am facut borcanele cu mancare de acasă pe care le-am sterilizat (ca pe conserve) și au ținut cam 4-5 zile (noi atat am avut nevoie, nu știu dacă țineau mai mult)

Ramona: Toddleriţa mea în deplasări: batoane nutribon, carne gratar în sandviș, fructe.

Ioana: Iaurt de băut, batoane de fructe uscate cu nuci, sărățele/biscuiți/covrigei, fructe uscate, chifteluțe, etc. (17luni)
Diana: Când avea aproape 1 an îi făceam mâncare la borcănaș (piure cu bucățele mici de carne fiartă, orez cu legume), iaurt simplu/cu semințe, griș cu lapte. Acum la 2 ani mănâncă ce mâncăm noi – sandwich, ou fiert banane/alte fructe/legume, iaurt, covrigei/pesmet etc
Util: ți-ar putea fi folositoare o geantă termoizolantă și caserole mici cu capac sau din acele compartimentate în interior.

Ce faci in caz de ploaie

Ce faci și în mod normal dacă te prinde ploaia la cort: verifici să nu intre apa în cort, tragi fermoarul și te culci. Glumesc! Toată lumea știe că nu poți dormi oricând și oricât cu un copil mic :)).

În Cheile Nerei la campingul din Beiului ne-a plouat o zi și o noapte. Odată ce ne-am asigurat că nu se udă nimic am purces la operațiunea cu adevărat dificilă, să ținem ocupat un bebeluș timp de atâtea ore.

În cazul în care ploaia e serioasă, e furtună sau cortul cedează, cea mai bună variantă este să strângi totul și să cauți adăpost. Vezi apoi care a fost cauza infiltrării de apă și schimbă echipamentul.

Dacă ploaia nu este serioasă asigură-te că ai o pelerină de ploaie și o protecție pentru cel mic și pleacă la plimbare. Noi ne-am încumetat să facem o drumeție de juătate de oră până la cascada Văioaga. Pentru copii ținuți în sistem există protecții speciale de ploaie sau haine de babywearing.

Ca să te ferești de ploaie verifică întotdeauna vremea. Eu folosesc Meteoblue.

Ce faci în caz de animale salbatice/dacă intră ursul în cort

Păi evităm zonele frecventate de urși și urmăm regula aia care spune să nu ții mâncare în cort și să nu campezi pe malul apei. Înafară de Valea Prahovei unde sunt urși învățați cu omul (de la gunoaie, hrăniți de către turiști) și există riscul să te trezești cu ei în cort, în rest am înțeles că le-ar fi foarte frică de om și nu vin. Chiar și știind acestea și eu mă simt mai liniștită în zonele amenajate sau care sunt folosite des pentru campare.

Util: nu ține sacul cu scutece folosite în cort sau în vestibul.

Cum faci cu băița

Atunci când stai la cort nu se mai pune problema de băiță ca ritual înainte de culcare sau de relaxare ci doar de nevoie. În campingurile amenajate l-am spălat cu noi în duș, iar acolo unde nu a existat așa ceva l-am șters fie cu șervețele umede, fie cu un prosop mic înmuiat în apă. Dacă ai loc în bagaj poți lua o piscină gonflabilă foarte mică (am luat una cu 13 lei de la Jumbo) și lăsată cu apă la soare (este o variantă foarte bună pentru călătorii unde nu vrei să speli copilul în duș sau în chiuvetă).

Ce faci cu programul copilului

Băiță, masaj, spus o poveste și culcat musai până în ora x – unii copii au o rutină bine stabilită și una dintre grijile părinților atunci când vine vorba de stat la cort este tocmai stricarea acestui ritual. În cazul nostru cel mic nu are un program prea complex, se culcă în jur de ora 20 după ce mănâncă. Ne asigurăm că ne întoarcem din drumeție/punem cortul până la ora respectivă, îl îmbrac de somn, îl hrănesc, îl adorm și ies din cort înjurând zgomotul pe care îl fac fermoarele și îmi petrec restul serii cu taică-su/restul de prieteni în perimetrul cortului. E simplu și ar fi și mai simplu dacă fermoarele cortului și sacilor ar fi pe silent.

Util: nu încerca lucruri noi în rutina bebelușului atunci când ești pentru prima dată la cort. Adaptează pe cât posibil ceea ce îi este familiar la situația actuală: ia-i jucăria preferată sau păturica lui, adoarme-l legănat sau cum știi că-i place.

bebelus-cort

Ce faci dacă plânge noaptea

Atunci când am ajuns în campingul din Maramureș am mers instinctiv către o zonă mai retrasă nu care cumva să se trezească Elias peste noapte plângând și să deranjăm vecinii. Aveam să aflăm mai târziu că acolo era plin de bebeluși și chiar am auzit o reprezentație live de gângureli și plânsete. În principiu copii plâng indiferent de locul în care se află, dacă plânge acasă nu va înceta subit doar pentru că e la cort. Ca regulă de bun simț, dacă spațiul permite încearcă să păstrezi un minimum de distanță între cortul tău și al vecinilor chiar dacă și ei au copil mic. Copiilor le place să imite comportamentul celorlalți copii și veți avea un adevărat concert.

Ce faci dacă e frig

Te echipezi corespunzător și-l îmbraci bine pe cel mic. Dacă hainele potrivite și echipamentul nu fac față și nu ai confortul dorit atunci cauți cazare sau stai acasă. Campatul trebuie să fie plăcut și nu motiv de frustrare.

Ce faci dacă statul la cort nu este pentru tine

Nu mergi cu cortul. Campatul cu bebelușul nu este un must do, nu te face mai părinte și nici nu primești o steluță aurie. Copii se pot bucura de natură și în ture de o zi sau în parc. Fă ceea ce crezi tu că este mai bine pentru tine și copilul tău.

A sta la cort nu este despre cine e un părinte mai bun ci despre degete grăsuțe care încearcă să prindă un fir de iarbă, dimineți în buza cortului cu chicoteli și alintat în căldurica sacului. Este despre socializat cu copilul, integrat în viața și pasiunile tale de adult. Este despre a crea amintiri și a te bucura de moment, este despre tine și cel mic cu nevoile, dorințele și particularitățile voastre specifice.

Vreau să aflu părerea ta. Tu ce trucuri de stat la cort cu copilul ai? Sau dacă nu ai campat până acum cu el, care sunt temerile, ce ai vrea să știi?

Somn pufos la cort vă doresc!

Maria Radu

Maria Radu

Specialist Marketing și Comunicare de profesie, activez în zona de outdoor din 2011. Dragostea pentru munte și drumeții în natură a venit ca o extensie naturală la pasiunea mea pentru călătorii. În ultimul timp sunt mamă de mini aventurier cu care împart potecile și cortul. Îmi plac traseele tehnice, stânca și provocările, dar odată cu noul statut de mamă învăț să mă bucur de potecile mai domoale și liniștea pădurii.

4 Comments

 1. Alexandra Nicolae
  08/05/2017 at 8:40 pm — Răspunde

  Ai documentat foarte bine articolul si este foarte util pentru începători si nu numai. Am fost si noi anul trecut când bebe avea 1 an si câteva luni si i-a plăcut foarte mult, abia așteptam sa mergem iar anul acesta. Si noi avem pe lista masa si scaune de camping 🙂

 2. Ionel
  14/07/2017 at 3:08 pm — Răspunde

  F bun articolul felicitari !! Crezi ca bebe la 6 luni e prea mic pt cort ?? Delta dunarii astept sfaturi pareri ms frumos

  • Maria Radu
   14/07/2017 at 10:51 pm — Răspunde

   Hey,
   Eu nu-l știu pe bebele vostru și nici stilul vostru de părințeală, îți pot spune doar cum a fost la noi. Noi l-am luat la cort pentru prima dată la 5 luni și a fost ok. Am avut temperaturi și mai scăzute câteva nopți pentru că am campat pe munte și cu saci buni nu s-a simțit. La voi în Deltă nu este cazul. Sfatul meu este să fiți relaxați, să aveți încredere în voi și să vă bucurați de ieșire. A da, și mare grijă la insecte, să nu lăsați plasa deschisă la cort.
   Care sunt temerile tale? Ce nelămuriri ai?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.