Aventură și călătoriicu bicicleta

Cicloturism în Călăraşi – 5 trasee marcate | 200km | şosea, offroad şi apă

Dacă nu ți-ai făcut încă planuri pentru luna mai, #divainbocanci îți dă idei – pe 9 mai, are loc prima tură ghidată pe cele mai noi trasee de cicloturism din judeșul Călărași. UAT Călăraşi, prin intermediul proiectului european “Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării călărăşene prin ecoturism”, a ales să valorifice potenţialul deosebit al zonei, instituind 4 trasee cicloturistice. Acestea au fost realizate de Smart Atletic, împreună cu Asociaţia Cycling Romania (una dintre cele mai active şi mai apreciate asociaţii din România care promovează dezvoltarea cicloturismului).

Descoperă cicloturismul lângă Dunăre

Turismul pe bicicletă este un mod plăcut, activ, simplu şi (în general) mai ieftin de a descoperi locurile, oamenii, obiceiurile şi tradiţiile dintr-o anumită zonă geografică/teritorial-administrativă/culturală. Cu cât infrastructura este mai bună, cu atât ai acces mai ușor la activităţi cicloturistice. Poate nu te-ai gândit până acum, dar cicloturismul are impact direct asupra comunităţilor locale, poate mai mult decât alte forme de turism.

Incepand cu sezonul 2015, judetul Calarasi își deschide larg porțile atât pe uscat, cât și pe ape. Aici vei găsi o rețea locală de trasee cicloturistice și acvatice, întinsă pe o distanță totală de aproximativ 200km și compusa din:

  • 2 trasee cicloturistice pe șosea (48km & 47km)
  • 2 trasee cicloturistice offroad (50km & 35km)
  • un traseu acvatic, de pescuit, pe Dunăre (18km)

Traseele sunt marcate şi semnalizate:

  • marcaje cu vopsea (litera “C” – simbolul internaţional pentru “cicloturism” + indicatorul traseului (C1, C2, C3, C4), însoţit de săgeţile de direcţionare – faţă, stânga, dreapta)
  • marcajele cu panouri mici şi medii (unde se găsesc, pe lângă informaţiile importante despre traseu şi harta acestuia)


sosea(C1&C2)
                                                             offroad (C3&C4)

Logo C1Logo C2Logo C3Logo C4

acvatic-pescuit (P1)

cicloturism in calarasi_pe ape - 10x30-01*Cele doua trasee de sosea sunt chiar pe coordonatele magistralei europene, pe axa Vest-Est, Euro Velo 6 – cea care leaga Oceanul Atlantic de Marea Neagra, pe o distanta totala de aprox. 4500 de km.

După cum știi #divainbocanci își face bine temele înainte de a se aventura în explorare. În planificarea călătoriei îți va fi de mare ajutor faptul că fiecare traseu are un tur virtual care poate fi parcurs online, iar indicatoarele de pe trasee au integrate coduri QR. Daca vă opriţi în dreptul acestora şi le scanaţi, veţi fi direcţionaţi către pagina traseului respectiv, putând astfel să accesaţi informaţiile importante ale lui.

De asemenea, există şi o hartă interactivă cu traseele şi obiectivele turistice, producătorii locali pe care să îi vizitaţi, locurile de cazare, agrement, masă şi camping. Mai departe, fiecare traseu are o pagina dedicată, în care este descris cât mai pe larg. Acolo veţi găsi şi coordonatele GPS, cu posibilitatea să vă descărcaţi track-urile (format .gpx si .kml), sfaturi de călătorie pentru a evita eventuale neplăceri.

Dacă ți-am trezit interesul poți afla mai multe detalii despre trasee, evenimente şi acţiuni speciale în secţiunea cicloturistică de pe site-ul smartatletic , pe site-ul www.turismcalarasi.ro și de pe pagina oficială de Facebook.

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.