inspiraţional

Cum să cucereşti o diva în bocanci – ediţia romantism pe bicicletă

 

Noi doi şi o bicicletă. Bine, hai, două, doar dacă insişti!

Ştii că ea e posesoare de bicicletuţă şi tare ai vrea să o vezi în plină acţiune. Şi, dacă se poate, tu să fii erou și să o cucerești. Din vasta experienţă a divelor în bocanci, sunt două variante după cum urmează:

1. Varianta tură de agrement

 Voi doi şi-un drum de ţară neumblat şi uitat de vremuri. I-ai culege floricele de pe marginea drumului, i-ai incălzi mânuţele îngheţate şi ţi-ai împărţi cavalereşte sandwich-ul cu ea.

Faci eveniment de bicicleală pe facebook și îi dai invite. Mai chemi și alți oameni ca să nu fie atât de evidentă intenţia ta. Pare simplu şi treaba pare gata, aproape că poţi să miroşi floricelele de pe traseu.

Încearcă totuşi să fii cât mai explicit în descrierea evenimentului indiferent câți fluturași ai în stomac: data şi durata (o zi/două/cinşpe’), locaţia exactă (cu pin pe hartă), ora de plecare (ţine cont că s-ar putea ca nu toţi participanţii să fie huhureţi ca tine), cum, cu cine, descrierea traseului, scopul plecării, programul aproximativ, detaliile întoarcerii supravieţuitorilor la tură, listă de bunuri valoroase în posesie şi locaţia exactă a acestora.

Pe drum:

 • Nu presupune că ştie să se orienteze în spaţiu sau că are busolă. Vă puteţi pierde romantic prin pădure, dar doar dacă te simţi în stare să o aperi de animalele sălbatice şi să rezişti tentaţiei să o dai ofrandă piraţilor la prima ofertă!
 • Nu sta doar în spatele ei holbându-te la.. bicicletă.
 • Nu sta doar în faţa ei gonind ca nebunul fără să-ţi pese că şi-a scuipat şi al doilea plămân în urmă cu 5km.
 • Nu te lua la întrecere cu ea. Sau cu alţii din grup. Dacă vrei să vezi cât de tare eşti du-te la concursurile dedicate şi măsoară-ţi puterile acolo. Rişti să strici cheful la restul grupului, să fii linşat undeva în padure şi acoperit repede cu frunze ca nici ursul să nu te mai găsească din prima. Ţine minte – ursul mănâncă mortăciuni!
 • Adu-ți aminte că “mărimea contează”, dar un rucsac de dimensiunea unui camion care transportă mobilă s-ar putea să nu fie în avantajul tău. Îi poți arăta și altfel cât ești de puternic.
 • Nu te apuca de plâns că rucsacul e prea greu şi să-l arunci cât colo. Iar dacă totuși se întâmplă și te comporți ca o copiliță care și-a rupt o unghie, gândeşte-te bine ce ai fi dispus să faci pentru o bucăţică de sandwich.
 • Dacă v-aţi pierdut nu începe să ţipi că o să muriţi acolo în sălbăticie şi să elaborezi fantezii complete despre în căte moduri vă pot jumuli animalele sălbatice. Bonus – o poţi lăsa pe ea să se isterizeze şi să ţipe că o să muriţi acolo în sălbăticie şi să elaboreze fantezii complete despre în căte moduri vă pot jumuli animalele sălbatice, iar tu să o ţii cavalereşte în braţe şi să o consolezi protector, chiar dacă în sinea ta ştii ca la nevoie sigur alergi mai repede ca ea.
 • Nu te opri în mijlocul traseului să strigi  „Tu! Eşti praf! Întoarce-te acasă!”.  Nu ştii ce obiecte contondente are prin rucsac şi ce ştie să facă cu ele. Dacă nu ți-a ieșit cu ea, măcar să ai cu ce cuceri pe altele.
 • Nu te zburătăci pe lângă, în faţa, la dreapta, în stanga ei jubilând cât de uşor iţi este ţie pe panta aia în timp ce ea işi trage nasul şi înjură printre dinţi. Nu subestimă niciodată puterea gândului negativ şi nu uita că eşti la munte. Aici accidentele se pot întâmpla (şi explica) uşor!
 • A o trage după tine cu limba infăşurată pe ghidon nu se pune ca tractare!

Tip – Dacă aţi supravieţuit turei şi incă vă mai vorbiţi articulat, iţi poţi încerca norocul şi cu o cafea.


2. Varianta concurs

Spiritul compeţional este adânc înscris în genele noastre şi (doar universul ştie de ce) şi mai adânc în genele bărbaţilor. Nu te lăsa amăgit de aparenţe, tot ce se poate ca focoasa biciclistă aliniată langă tine la start să iţi fie un competitor pe măsură. Sau nu.

Ţine minte, până la proba contrarie, NU concurezi cu ea la acceaşi categorie.. de vârstă!

La start:

 • Pentru remarci de genul  „Pisi, te fac după prima tură!”  s-ar putea să te alegi cu îngrijiri specializate în ambulanţă. Fii generos şi lasă ambulanţa să se ocupe de cei mai puţin norocoşi.
 • Dacă îi cedezi locul în faţa ta la start, ca să îi arăţi că eşti gentleman, ai grijă ca furat de peisaj să nu te urci pe ea după prima curbă. Dacă o fi să ajungeţi în pat, să nu fie unul de spital!
 • Întotdeauna e bine să ajuţi a damsel in distress! Dă-i o cameră! Fă-i pana! Explică-i cum se face o pană (oricum nu caştigai nici dacă nu te opreai!) Dă-i un gel, apă. Încurajeaz-o să o toarne direct pe ea! (binecuvântatele zile toride de vară în condiţiile încălzirii globale). Dă-i o roată! Dă-i şi un ficaţ dacă e nevoie!
 • Dacă te depăşeşte şi vezi că nu te poţi ţine după ea, nu te descălţa să-i arunci cu un papuc in ceafă! Poţi la Finish să o feliciţi, să-i ceri sfaturi şi eventual antrenamente “specializate”.
 • Dacă o vezi julită şi accidentată pe marginea drumului ar fi indicat să te opreşti, să rupi cămeşa de pe tine şi să-i acorzi primul ajutor. Dacă situaţia e gravă şi-i acorzi ultimul ajutor, ii faci o evaluare rapidă a bicicletei pe piaţa neagra şi o acoperi repede cu pamânt.
 • Dacă o găseşti smiorcăindu-se pe traseu, presupune că.. e alergică la polen!
 • Dacă vii în viteză mare din spatele ei şi strigi „Stai acolo! Vin pe dreapta! Stai pe stânga!” și ea nu cooperează, probabil e moldoveancă. Nu ne dăm nici de’a dracu.
 • Dacă vezi că ea cântă în legea ei pe traseul de concurs, dă pedală şi fugi cât de repede poţi! Înseamnă că nu se poate abtine din limbuţit nici cînd nu are cu cine vorbi sau nu mai are aer. Fuuugi!

Tip – Iar dacă aţi ajuns amândoi la Finish cu două mâini, două picioare şi două roţi întregi (adunate!) există o şansă să faceţi echipă bună!

Câţi dinţi mai avem la finish?

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

4 Comments

 1. Elena Atanasiu
  25/08/2014 at 10:35 am — Răspunde

  Delicios de genial. Inca rad :)))

 2. Balan Vlad
  25/08/2014 at 11:57 am — Răspunde

  Geniala descriere, bravo Mary ! Sper sa te ne putem vedea la Paulesti sambata asta. E un traseu usor dar perfect pentru MTB 😉 !

  • Mary
   25/08/2014 at 12:53 pm — Răspunde

   Mulţumim pentru sugestie!
   Am auzit de traseu. Incercăm să ajungem şi noi pe acolo cât mai curând.

 3. Alex
  05/12/2014 at 10:33 am — Răspunde

  Drama queen much? Still laughing:))

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.