diyUtil - tips & tricks

Glezne fericite – un DIY de 5 minute

Sunt mândra posesoare a unor glezne subțiri și osoase ca de gazelă. Nu mă plâng, arată foarte bine în săndăluțe finuțe și m-au purtat fără probleme pe toate potecile. Problema apare atunci când încerc să le strâng în bocanci.

Fiind subțiri îmi rămâne mereu un spațiu cam de un deget între bocanc și gleznă și nu am stabilitatea de care am nevoie pe teren nu foarte aderent. Dacă strâng șireturile la maximum tot mai rămâne un spațiu și părțile mai osoase ale gleznei încep să mă doară în nici cinci minute de când am plecat pe traseu. Odată s-a lăsat cu vânătăi și sânge.

Un alt neajuns pe lângă glezna care se bălăngăne este că în spațiul rămas dintre bocanc și picior îmi intră ușor pietricele care adaugă și ele la disconfort.

Semighetele sunt o soluție, dar pentru ture serioase pe stâncă și grohotiș sau în sezon rece simt nevoia unui bocanc mai înalt. Așa că m-am pus pe căutat soluții și am găsit ceva pe cât de simplu pe atât de eficient.

Dacă te confrunți cu aceleași probleme ca și mine și vrei glezne fericite află că ți-am pregătit un DIY (do it yourself) de doar cinci minute cu minimum de lucruri necesare. Plus că e cu poze!

DIY în trei mișcări

Ai nevoie de:

  • o pereche de șosete de sacrificiu
  • foarfece
  • o piesă bună ca să ai ce fredona în timpul ăsta. Mie îmi place Eddie Vadder cu Guaranteed.

O fi ea scămoșată, dar își face treaba. P.S. Nu e a mea că doar n-am înnebunit să le sacrific pe ale mele.

Dă drumul la muzică și pune bocancii în picioare. Leagă șireturile strâns dar confortabil. Oprește-te din dans și observă cât de mare este spațiul dintre gleznă și bocanc.

Dacă spațiul este mic alege o șosetă subțire, dacă spațiul e suficient de mare să-ți ții acolo schimburile pe două zile alege o șosetă mai groasă sau flaușată.

Pune șosetele alese pe masă, mulțumește-le pentru sacrificiu și promite-le că o să le duci departe și or să vadă multe poteci. Scoate foarfecele și taie partea de sus a șosetelor.

Rulează în două (sau trei în funcție de cât de lungă este) bucata de material abia tăiată și trage-o pe picior.

Pune bocancii, verifică cum se simte. Fă dansul fericirii!

Gleznele tale îmi pot trimite mulțumiri pe adresa redacției 😉

Glezne fericite – un DIY de 5 minute was last modified: ianuarie 27th, 2017 by Maria Radu
Maria Radu

Maria Radu

Îndrăgostită iremediabil de munţi şi bătut potecile, am strâns o mie de poveşti şi sfaturi despre viaţa în bocanci. Scriu despre călătorii în ţară sau pe meleaguri străine cu rucsacul în spate, turism de aventură, ture lungi cu bicicleta şi o sumedenie de alte activităţi care s-au terminat cu vânătăi, zâmbet cât toată faţa şi amintiri pentru o viaţă

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *