EvenimenteMTB

MoonTimeBike – cel mai spectaculos eveniment MTB al anului

Eram în vârful pantei şi timpul stătea în loc. O mai văzusem de sus, de la bază, de pe laturi, o parcusesem la pas de nenumărate ori. Îi ştiam toate smocurile de iarbă pe de rost. Închideam ochii şi o puteam vizualiza centimetru cu centimetru. Îmi aminteam cât m-am chinuit să învăț să o urc. La început pe lângă bicicletă, apoi până la jumate în şa şi restul pe lângă, apoi cu bicicleta în spate ca penitență că poate, poate devin mai bună. La un moment dat mi-a ieșit urcarea. Apoi a devenit mai ușor.

De fiecare dată când trec prin Parcul Tineretului pe langă panta aia zâmbesc. Noi două avem o istorie muncită mult.

În toamna aceluiași an, 2012, prietenii cu care am învățat să merg cu bița au organizat prima ediție de MoonTimeBike. Pălărie într-un picior, ghici ciupercă unde? În Parcul Tineretului, pe traseul de care îţi povesteam mai sus.

Simularea unui traseu de MTB într-un oraș ca Bucureștiul e cel puțin dificilă. Să găsești rădăcini, diferență de nivel, pante din scurt, obstacole, podețe într-un oraș de la șes și destul de departe de orice coclauri, e complicat. Parcul Tineretului a fost la început o alternativă pentru antrenamente. Mai corect spus ar fi că a devenit alternativă pentru riderii MTB ai capitalei prin construirea unui traseu greu, solicitant și dificil tehnic într-un parc. Nu m-am mirat când Nomad au transformat acest traseu într-un de concurs, în variantă XCO.

*Sursa – http://moontimebike.ro/

In 2013 MoonTimeBike coincidea cu Azuga Trail Race, care urma să fie pentru mine primul concurs de trail cu adevărat pe munte. Cum încă n-am descoperit cum poți să fii în două locuri în același timp, am făcut jaf la drumul mare și am reușit la limita-limitei să ajung și la MoonTimeBike.

Evenimentul acesta e cu adevărat deosebit. E ceva ce cândva mi-am dorit să pot face și eu în concurs. Între timp mă bucur că se întâmplă an de an și că sunt parte din asta ca spectator sau ca ajutor. La așa inițiativă frumoasă nu aveam cum să rămân indiferentă, mai ales că și eu aveam istorie cu traseul acela. Să știi că nu toate poveștile sunt despre glorie personală, în unele este vorba despre antrenamentul și talentul altora, iar #divainbocanci este implicată activ și susține evenimentele inedite.

Red Bull Moontimebike 2013

MoonTimeBike 2014 în cifre:

  • 5.000 km sau 1.000 de ture parcurse de concurenţi
  • 2.000 de spectatori
  • 200 de persoane în echipa de organizare, voluntari şi colaboratori
  • 160 de instrumente de făcut zgomot/încurajat75 de fotografi
  • 30 de proiectoare
  • un traseu de 5 km, parcurs de 7 ori
  • o maşina de făcut fum 🙂

În 2015 MoonTimeBike are loc în acest weekend pe 17 octombrie tot în Parcul Tineretului, intrarea dinspre Gheorghe Șincai. Accesul este liber.

 7 motive pentru care e musai să mergi la Red Bull Moontimebike:

1. Pe scurt, MoonTimeBike înseamnă cei mai buni 150 de rideri din România aliniați la start în Parcul Tineretului într-o aventură de 35 de kilometri (7 tururi de aproximativ 5 km – cel mai bun timp per tură fiind de aproximativ 11 minute). Traseul este unul destul de dificil chiar și pentru cei experimentați, presărat cu urcări și coborâri abrupte pe iarbă, pietriș sau scări.

2.Concursul se desfășoară la lumina făcliilor și a frontalelor, Parcul Tineretului devenind scena crepusculară a unei competiții ce aduce la start elita mountainbike-ului din țară.

3. Poţi vedea întregul spectacol vizual. Spectatorii își pot încuraja concurenții preferați nu numai în zona de Start şi Finish ci şi pe traseu, unde vor exista mai multe zone amenajate.

4. Traseul neînfricaților arată așa:

5. Cu o diferență de nivel de aproximativ 700 metri, dificil şi tehnic, la start sunt acceptați doar concurenți cu experiență, adica cei clasați în primii 15% la Prima Evadare sau în primii 30% la maratoanele montane listate în formularul de inscriere.

6. Fotografii pot concura şi ei, iar cele mai apreciate fotografii vor fi premiate într-un concurs foto cu și despre MTB XCO şi multa acţiune.

7. Se preconizează că învingătorul ultimelor două ediţii, Lucian Logigan (Ideal Geiger), va întâmpina o concurenţă puternică din partea lui Daniel Crista (Bike Xpert Racing), campion XCM, a lui Alexandru Stancu (Bike Xpert Racing), campionul de anul trecut la MTB, a lui Ionuţ Sdrăilă (NoMad Merida CST), component al echipei naţionale, a lui Elisei Miron (NoMad Merida CST) şi a lui Alex Ciocan (Rose Bikes), cel mai experimentat ciclist participant. Un important cuvânt în desfăşurarea cursei va avea şi favoritul categoriei 18-29 de ani, Timotei Păcurar (NoMad Merida CST), câştigător a 16 concursuri şi a două titluri de campion naţional în acest an.

8. Lupta va fi spectaculoasă şi la fete, câştigătoarea ultimelor două ediţii, Beata Adrienne Piringer (Giant), va avea de luptat cu Emese Fodor (NoMad Merida CST), câştigătoarea primei ediţii, dar şi cu Irina Dumitru (Bike Xpert Racing), câştigătoarea ultimelor două ediţii de la „Prima Evadare” şi proaspătă campioană la XCM (Cross Country Maraton).

Ne vedem acolo!
Moon41

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.