Aventură și călătoriiEuropaItalia

Planuri de călătorie în Sicilia cu munțomănit și relaxare: bilete de avion și cazare

În fiecare an de Paște profit de zilele libere și fug pe undeva unde să-mi pun bocancii la treabă, să descopăr locuri noi și să mă bucur de mâncare delicioasă. În ultimii ani am avut pe listă Praga, Berlin, Cinque Terre, iar anul acesta destinația mea este Sicilia.

Promisiunile pe care mi le face cea mai mare insulă din Mediterană sunt interesante:

 • peste 15 Parcuri Naturale și Rezervații cu munțișori, canioane, zone carstice, cascade, sărării
 • patru trasee spectaculoase de hiking pe coastă în Parcul Zingaro (de tip sentiero ca cele din Cinque Terre)
 • Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa
 • două orașe mari Palermo și Catania și o sumedenie de orășele mici, cochete cu farmec specific italian: Modica, Noto, Ragusa, Taormina etc
 • sătucuri tradiționale pescărești cu liniște și mâncare delicioasă
 • vestigii istorice, muzee, situ-uri arhelologice și monumente UNESCO
 • 19-20 grade în Aprilie

Ce mai, Sicilia nu-ți dă ocazia să te plictisești. Nu cred că cele șapte zile de vacanță îmi sunt suficiente să văd tot ce îmi doresc, dar este un pretext bun de a vedea cu ce se mănâncă și să revin.

Vestea bună este că o vacanță în Sicilia nu-ți face gaură în buget. Găsești zboruri low-cost, iar cazarea este excelentă la prețuri bune. O cheltuială mai mare este închirierea unei mașini (aprox 20-30 euro/zi) dacă vrei să ai libertate de mișcare și să nu depinzi de transportul public.

Am făcut pentru tine o simulare pentru o vacanță în Sicilia în luna Aprilie cu zboruri și cazare.

Bilete de avion și transport:

Poți zbura pe Palermo (V) sau Catania (E). În Aprilie găsești zboruri începând de la 40 euro/persoană dus-întors din Palermo, sau 48 euro/pers dus-întors din Catania. Zborurile sunt operate de Ryanair și la acestea se adaugă o taxă de serviciu de 15 euro.

Perioada:

4-8, 11-15 sau 20-27 pentru Palermo

1-5 și 10-16 Catania

 • Prețurile sunt valabile la data la care am efectuat eu căutările așa că îți recomand să faci rezervările cât mai repede pentru a prinde o ofertă bună.

Din Aeroportul din Palermo se ajunge în oraș în 40 de minute cu autobuzul (din 30 în 30 minute) și o cursă costă 7 euro.

Pentru Catania tot autobuzul este cea mai bună soluție, AMT Alibus #457, care merg din 20 în 20 minute, te duc în centru în 25 de minute și costă în jur de 4 euro.

Dacă nu vrei să închiriezi o mașină, te poți deplasa între orașe cu mijloacele de transport în comun: autobuze, trenuri, taxiuri. Găsește mai multe detalii despre acestea aici și aici.

Din ce am citit nu este indicat să intri cu mașina închiriată în Palermo sau Catania întrucât sunt foarte aglomerate, străduțele sunt foarte înguste și există riscul să o zgârii și să nu găsești parcare.

Cazare:

Sicilia stă foarte bine la cazări și ai de unde alege. Preferatele mele sunt casele de vacanță care încep de la 30 euro pe noapte pentru 2 persoane. Eu am ales pentru vacanța mea 3 nopți de cazare în Castellammare del Golfo, 3 în Siracus și 1 în Cefalu. Simularea este pentru două persoane.

În zona de Vest a insulei (dacă aterizezi în Palermo):

Palermo:

 • un B&B într-o clădire superbă, cazarea perfectă pentru cei interesați de arhitectură, istorie și monumente B&B Palazzo Corvino
 • o casă de vacanță în care încap până la 4 persoane, la doar 800 m de Catedrala din Palermo La casa dei Coltellieri

Castellammare del Golfo:

Cefalu:

 • o casă în stil mediteraneean cu terasă și vedere la mare B&B Le Ginestre. Cred că merită să mergi în Sicilia și numai pentru cazarea asta.
 • eu voi sta la B&B Paradise, l-am ales pentru priveliște

Alte locuri de ales cazare în Vest: Erice, Trapani, Marsala

În Estul insulei (dacă aterizezi în Catania):

Catania – Giardino Di Piazza Falcone oferă camere în inima oraşului

Siracusa – Villa dei Papiri are camere cu vedere la o curte superbă situate în Riserva Naturale Ciane & Saline

Taormina – Bed and Breakfast Rosangela este la  la 12 minute de mers pe jos  față de plajă și 10 de centrul istoric

Alte locuri de ales cazare: Ragusa, Modica

***

Eu voi descoperi Sicilia în perioada 11-18 Aprilie așa că dacă vrei să fii la curent cu ce voi face acolo, cum este să călătorești cu un copil de un an în insula Italiei și cum sunt traseele de hiking din Parcul Natural Zingaro te invit să ne urmărești pe pagina de facebook și pe Instagram. După ce-mi voi scoate tot nisipul de Sicilia din pantofi, promit să-ți povestesc pe îndelete tot ce am descoperit.

 

Maria Radu

Maria Radu

Specialist Marketing și Comunicare de profesie, activez în zona de outdoor din 2011. Dragostea pentru munte și drumeții în natură a venit ca o extensie naturală la pasiunea mea pentru călătorii. În ultimul timp sunt mamă de mini aventurier cu care împart potecile și cortul. Îmi plac traseele tehnice, stânca și provocările, dar odată cu noul statut de mamă învăț să mă bucur de potecile mai domoale și liniștea pădurii.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *