Cauză socialaEvenimente

#divainbocanci susţine Programul de Educație Montană Apuseni

#divainbocanci iubeşte Munţii Apuseni. Fie că preferi traseele, aventura, exploratul sau pur şi simplu alergarea montană, Apusenii sunt o destinaţie de o frumuseţe care îţi taie respiraţia.

Această zonă trebuie protejată şi este responsabilitatea noastră, a tuturor, să avem grijă de ea. De aceea susținem cu mare drag inițiativa Clubului Alpin Român – Secția Universitară Cluj, Natura Transilvaniei şi msg systems România de a dedica ediția de anul acesta a Maratonului Apusei dezvoltării educației montane în zonele rurale din Apuseni.

”Ne desfășurăm activitatea într-un mediu pe care îl îndrăgim, pe munte, printre cătune, prin păduri și poieni pline de verdeață, în natură, respirând aer curat. Alergând prin aceste locuri, cunoscând-le mai bine de la an la an, am început să conștientizam cât de importante sunt ele pentru noi, pentru oamenii pasionați de munte, pentru sportivi, turiști și mai ales pentru localnici. De-a lungul anilor am văzut schimbări ale acestor zone, am văzut construcții noi, drumuri pe unde nu ne închipuiam că ar putea fi construite, exploatări forestiere lângă rezervații botanice, zgomot de mașinării sau mijloace de transport. Vrem să alergăm în continuare prin natură și păduri, și vrem să păstrăm munții și traseul nostru de maraton prin locuri la fel de pitorești cum v-am obișnuit deja” spune Mihnea Prundeanu, unul dintre coordonatorii Maraton Apuseni msg systems și ambasador al cauzei.

Astfel, se dorește construirea unui centru de educația montană care să atragă atât oameni de munte cât și tinerii din satele din jur cărora să le ofere informațiile necesare pentru a se bucura de natură și peisajele din jur. programul de educație montană care se va desfășura în acest centru are drept obiective:

  1. organizarea de cursuri, tabere, ateliere și activități educativ-sportive destinate comunității locale, în special copiilor și tinerilor din Apuseni
  2. integrarea unei păduri seculare din zona Băișoara în rețeaua ariilor protejate din Apuseni
  3. construcția unui centru de activități montane pe traseul Maraton Apuseni msg systems, cu o arhitectură inspirată de colibele tradiționale din zonă

Dacă vrei să afli mai multe despre proiect sau să te implici activ, găseşti mai multe detalii pe site-ul Maraton Apuseni, secțiunea Cauza.

programul de educatie montana apuseni

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.