inspiraţionalPoveşti în bocanci

Scrie și tu pe divainbocanci.ro! Spune-ne povestea ta în bocanci

Am început acest site din drag de umblat #lelea și nevoia de a împărtăși aventurile noastre dar și ce am învățat din ele cu cei din jur. Am râs, am plâns, ne-au înghețat degetele pe munte, am căzut cu bicicleta, ne-am rătăcit prin țări străine și ți-am povestit fără reţineri fiecare moment. Acum vrem să auzim și poveștile tale. Vrem să ne inspiri să punem rucsacul în spate, să încercăm un sport nou, să participăm la un eveniment sau să aflăm despre cum putem face mai bine ceea ce ne place.

Despre ce vrem să ne povestești

Ce-ai mai făcut în ultima vreme? Poate ai cucerit un vârf, ai învățat să mergi cu bicicleta, ai sărit din avion și arzi de nerăbdare să spui tuturor cum a fost, sau poate ai mers într-un safari în Africa și ai poze minunate cu zebre și lei, vrem să auzim totul. Nu rata niciun detaliu.

În România sau alte țări ale lumii, la munte sau la mare, fiecare loc are o poveste și noi vrem să o auzim pe a ta!

Cum să ne scrii povestea ta

Nu te speria dacă nu ai mai scris până acum. Noi ascultăm ce ai de spus, te ajutăm la editat și dăm împreună forma finală a articolului.

Câteva sfaturi după care să te ghidezi:

– scrie în limba română cu tot ce presupune ea: reguli gramaticale, diacritice, semne de punctuație.

– nu folosi emoticoane, cuvinte urâte și mai ales nu copia poveștile altora. Suntem convinse că povestea ta e mult mai interesantă.

– „Make love not war” – divainbocanci.ro este un loc frumos unde toleranța și buna dispoziție sunt la ele acasă așa că nu denigra pe nimeni, nu scrie despre lucruri negative decât dacă ne spui și ce ai învățat din asta.

– spune-ne povestea ta ca și cum am sta la un ceai aromat în jurul focului: adresează-te la persoana a doua singular și oferă toate informațiile care ți se par importante (date despre traseu, cum ajungi, cazare, date tehnice, preţuri etc).

– încearcă să te încadrezi în maxim două pagini de word, dar dacă povestea ta e mai lungă nu te îngrijora. O vom împărți în mai multe articole.

Arată-ne şi fotografii

Vrem să auzim ce ai de spus și te credem pe cuvânt, dar vrem să vedem și poze.

Trimite-ne între 5 și 30 dintre cele mai frumoase poze ale tale care suprind experiența trăită. Redenumește-le cu titlu relevant și fă-le arhivă.

Dacă în poze apar prieteni sau alți oameni cere-le înainte permisiunea de a le folosi. Nu ne trimite fotografii luate de la alte persoane sau dacă o faci, te rugăm să menționezi sursa.

Cum ne trimiţi povestea ta

Textul şi arhiva de poze ni le poţi trimite la contact@divainbocanci.ro folosind orice  serviciu de transfer de fişiere doreşti (wetransfer.com, fastupload etc).

Ca să ştim cine este eroul poveştii, te rugăm să incluzi o fotografie tip portret şi 2-3 fraze în care să ne spui despre tine.

Te vom contacta în cel mai scurt timp şi împreună vom decide când vom publica povestea. Aceasta va apărea la secţiunea Poveşti în bocanci şi pe prima pagină a site-ului şi va fi distribuit pe canalele noastre de social media.

De ce să scrii pe divainbocanci.ro

– pentru că ai o pasiune cu care vrei să ne molipseşti şi pe noi.

– pentru că ai un blog şi vrei să te promovezi prin intermediul divainbocanci.ro.

– pentru că te mănâncă buricele degetelor să scrii şi nu ai o platformă.

– pentru că eşti o divă în bocanci sau un erou în ghete şi vrei să ne dai sfaturi de călătorie sau să ne arăţi un traseu nou.

 Gata! Ne ducem să punem de ceai şi aşteptăm să ne dai de citit.

Maria Radu

Maria Radu

Specialist Marketing și Comunicare de profesie, activez în zona de outdoor din 2011. Dragostea pentru munte și drumeții în natură a venit ca o extensie naturală la pasiunea mea pentru călătorii. În ultimul timp sunt mamă de mini aventurier cu care împart potecile și cortul. Îmi plac traseele tehnice, stânca și provocările, dar odată cu noul statut de mamă învăț să mă bucur de potecile mai domoale și liniștea pădurii.

1 Comment

 1. 20/01/2016 at 10:07 pm — Răspunde

  „Cum şi de ce călătorim

  A călători nu e sinonim cu a ne lua o vacanţă. Nu e o întrerupere în viaţa noastră de zi cu zi ci un mod de a trăi. Nu călătorim după ce ne-am rezolvat toate probleme, când avem suficient de mulţi bani, ca metodă de recompensă, ca pretext să ne cheltuim banii sau să scăpăm de oameni, să avem poze cu care să ne lăudăm şi subiecte de discuţie pentru următorul an. Călătorim pentru că e la fel de natural şi necesar ca respiratul, pentru că ne mănâncă tălpile şi glasul deja ne joacă feste în limbi străine, pentru că simţim miros de scoici şi alge în mijlocul lui ianuarie şi ne roade până la epuizare dorul de munte.”

  Am recitit randurile de mai sus de cateva ori inainte de a raspunde. Nu stiu si nu pot comenta in privinta motivatiilor ce anima pasii altora pe poteci, dar cred ca diferentierea intre a calatori si a pleca in vacanta este prea categorica.

  Pot exista si situatii in care diversele obligatii te pot ancora intrun cotidian in care trebuie sa muncesti intr-un loc fix pentru a putea calatori… 🙂

  Chiar daca si numai in vacante, dorul si bucuria participarii intr-o calatorie raman la fel de intense si pretioase…

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.