diyUtil - tips & tricks

Truc de împachetare a hainelor pentru ture montane sau mers la sală

De câte ori plec la drum și trebuie să-mi împachetez rucsacul încerc să eficientize cât mai bine spațiul din el. Împachetarea echipamentului nu-i treabă complicată, trebuie doar sa știi un truc două.

Știu deja că hainele făcute sul ocupă mai puțin spațiu și sunt mai ușor de accesat decât cele împăturite clasic. Dar chiar și cu această metodă după prima forare prin rucsac în căutare de cele necesare se instaurează haosul. Șosetele se amestecă cu lenjeria, tricourile cu pantalonii și toate celelate nimicuri se pierd prin mâneci și craci.

Căutând o soluție am găsit o metodă de împachetare numai bună de cărat un schimb complet de lucruri atât pentru turele la munte cât și pentru mers la sală. Unde mai pui că tot ce ai nevoie pentru o zi, de la lenjerie la pantaloni, bluze și șosete se împachetează într-un pachet atât de mic încât îl poți ține într-o mână.

Pentru turele pe munte de mai multe zile îți poți face astfel de pachețele cu hainele de piele, cele pe care le schimbi zilnic și să ții separat un polar, jacheta de hardshell sau jacheta de softshell.

Pachetul cu haine odată aruncat în rucsac sau în geantă nu se mai amestecă cu celelate mărunțișuri și te scutește în cazul bagajelor pentru mai multe zile de scotocitul după lenjerie, șosete sau alte piese de vestimentație mici.

Ce ai nevoie:

  • o pereche de șosete subțiri, varianta lungă. Nu poți folosi șosete scurte până sub glezne și nici unele foarte strâmte. Cu cât perechea este mai veche și mai lăbărțată, cu atât mai bine.
  • un rând de haine. Eu am ales aici: lenjerie intimă din Merinos, sutien sport, un maiou tehnic, o bluză cu mânecă lungă, o pereche de colanți și șosete. Este strictul necesar pentru o tură de o zi la munte, schimburi pentru alergat sau de mers la sală.

Să trecem la împachetat: 

Întinde bluza cea mai groasă/mare. Împăturește-o în două. Deasupra întinde șosetele și pune tălpile una peste cealaltă.

Pune pliat în două celelalte haine. Lenjeria și șosetele lasă-le la urmă.

Începe să rulezi hainele.

Întoarce una dintre șosete spre interior făcând hainele sărmăluță. Întoarce-o și pe a doua.

Și gata!

Poți proceda la fel și cu hainele murdare cu mențiunea că ar fi bine să le pui la final într-un sac.

Tu ce alte trucuri de împăturit mai știi?

 

Truc de împachetare a hainelor pentru ture montane sau mers la sală was last modified: februarie 2nd, 2017 by Maria Radu
Maria Radu

Maria Radu

Îndrăgostită iremediabil de munţi şi bătut potecile, am strâns o mie de poveşti şi sfaturi despre viaţa în bocanci. Scriu despre călătorii în ţară sau pe meleaguri străine cu rucsacul în spate, turism de aventură, ture lungi cu bicicleta şi o sumedenie de alte activităţi care s-au terminat cu vânătăi, zâmbet cât toată faţa şi amintiri pentru o viaţă

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *