Cauză socialainspiraţional

#divainbocanci şi Ajungem MARI susţin de doi ani educaţia copiilor din mediile defavorizate

Îmi plac lucrurile din suflet, mai ales cele care pornesc din nimic dar cu o muncă de Sisif, dragoste, empatie şi determinare chiar reuşesc să facă puţin mai bună lumea în care trăim. Un exemplu concret este programul Ajungem Marii, care nouă ne este foarte drag.

Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

Principalul program este Ajungem Mari, care susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi a separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.

Programul educaţional Ajungem Mari a pornit cu fonduri 0 și câțiva voluntari pe 8 iunie 2014, iar 2 ani mai tarziu 1300 de voluntari oferă săptămânal bucurie pentru 2000 de copii din București și 25 de judete. Pentru rezultatele obținute de voluntari, proiectul “Dă-ți pasiunea mai departe” a fost desemnat “Proiectul anului 2015 în educație” la Gala Națională a Voluntarilor.

Copii din centrele de plasament au mai puţine şanse decât noi ceilalţi, iar o atitudine de tipul – descurcă-te singur! – nu este una normală. Trăim în societate şi nu fiecare într-un vîrf de coclau fără să să ne pese unul de celălat. O societate înseamnă să funcţionăm împreună şi să ne fie, pe cât posibil, bine la toţi. Să ne asumăm un rol (pe baza privilegiilor la care avem acces) şi să încercăm să susţinem această socientate.

ajungem_mari109

O seară înapoi în copilărie

Pe 8 iunie oamenii mari sunt invitați să redevină copii la evenimentul caritabilPlayground for Education”, eveniment ce se află la a doua ediție și marchează doi ani de educație prin joc pentru copiii din centre de plasament.

Ajungem MARI sărbătorește doi ani cu un concert jucăuș la Clubul Țăranului. Vor cânta trupele Blue Noise și We Singing Colors, trupa de improvizație Backstage Boys pregătește un spectacol special, iar voluntarii Ajungem MARI îi vor antrena pe invitații de toate vârstele în jocurile copilăriei, printre care ȚOMAPAN, elasticul și concurs de recitat poezie cu baloane cu heliu. Participanții pot gusta la eveniment și mâncăruri ale copilariei.

Evenimentul este în spiritul jucăuș Ajungem MARI, program ce pune accent pe educația copiilor din centre de plasament într-un mod interactiv și plin de joacă, pentru ca cei mici să învețe cu bucurie și să nu renunțe la școală. Fondurile colectate pe 8 iunie vor fi folosite pentru rechizitele copiilor și materiale educaționale și pentru excursii pentru copii. Donația sugerată este de 20 de lei. Evenimentul va începe la ora 19:30, iar detaliile și o parte din suprize pot fi urmărite online.

La “Playground for Education” puteţi testa și o parte din jocurile prin care voluntarii îi învață pe copii. Doritorii pot afla mai multe despre ce înseamnă să fii voluntar Ajungem MARI, şi cum dăruind doar două ore pe săptămână, voluntarii Ajungem MARI le devin copiilor prieteni, profesori şi mentori şi le pot schimba viitorul!

Fă-le vacanța frumoasă copiilor din centre de plasament!

#divainbocanci face apel la voluntariat!
Ajungem Mari
caută voluntari pentru modulul de vară:

  • Apelul la voluntariat se adresează tinerilor peste 15 ani și adulților din toate domeniile, responsabili și implicați, spontani şi dornici să facă mici minuni pentru copii, care au disponibile cel puțin 2 ore pe săptămână sau o dată la două săptămâni în lunile iulie-septembrie.
  • Prin programul educațional Ajungem MARI, voluntarii se pot înscrie până pe 13 iunie pentru a susține cursuri interactive sau ateliere de creaţie în centre sau pentru a le dezvălui copiilor lumea prin ieşiri educative. Înscrierea se face printr-un formular online, iar apoi voluntarii participă la un training pentru a învață metode interactive de lucru ce pun accent pe dezvoltarea personală a copiilor.
  • Fiecare din noi poate ajuta copiii din centre de plasament oferindu-le sprijin, afecţiune şi încurajare. Prin proiectul de voluntariat “Dă-ți pasiunea mai departe!”, voluntarii le pot transmite copiilor cunoștințe din domeniile care îi pasionează, cu entuzism și prin joacă: de la engleză și matematică, până la educație civică, cultură generală, muzica, dans sau arte plastice.
  • Înscrierea pentru modulul de vară (iulie – septembrie) se face până pe 13 iunie 2016 prin completarea unui formular online. Pentru organizarea training-urilor în judeţe, este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, aşadar doritorii sunt rugaţi să transmită apelul colegilor şi prietenilor. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la ore.
  • Ajungem MARI caută voluntari în Bucureşti şi alte 25 de judeţe. Centrele sunt situate in orașul de reședință sau în alte localități: Alba, Arad, Arges (Pitești, Costești, Câmpulung), Bacău, Bihor, Brăila, Braşov (Brașov, Făgăraș), Buzău (Buzău, Râmnicu Sărat), Constanța (Constanța, Mangalia), Cluj (Cluj-Napoca, Turda, Gherla), Dâmboviţa, Dolj, Harghita (Miercurea Ciuc, Toplița), Hunedoara (Deva, Hunedoara), Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova (Ploiesti, Sinaia, Câmpina), Sibiu, Suceava, Timiş (Timișoara, Recaș, Lugoj), Vâlcea, Vrancea. În celelalte judeţe și în Alba, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Ilfov, Sibiu si Vâlcea Ajungem MARI caută coordonatori implicați care să monitorizeze și să gestioneze activitățile, dedicând 4-5 ore săptămânal. Cei interesaţi pot trimite CV-ul şi o scrisoare de intenţie la adresa office@ajungemmari.ro.

Voluntarii Ajungem MARI primesc mai mult decât dăruiesc: îmbrăţişările copiilor, satisfacţia de a vedea progresul celor mici şi energie pentru toată săptămâna. Ei obțin la finalul unui modul de voluntariat diplomă și adeverință, iar experienţa de voluntariat este recunoscută ca experienţă profesională, conform Legii Voluntariatului.

ajungem_mari106

page-break-22

Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

Principalul program este Ajungem Mari, ce susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă suferința instituţionalizării, a abandonului şi a separării de familie, să  le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.

Persoana de contact:
Iarina Ştefănescu
Director & fondator Ajungem Mari
0753 19 22 63
iarina@ajungemmari.ro
www.ajungemmari.ro
https://www.facebook.com/ajungemmari
“Voluntarul anului în educaţie” la Gală Naţională a Voluntarilor 2014
Premiul II la categoria “Proiecte de voluntariat” – Gala Societăţii Civile 2015
“Proiectul de voluntariat al anului” la Gală Naţională a Voluntarilor 2015
“Proiectul anului în domeniile umanitar şi sănătate” – Gala Proiectelor de Tineret Timiș 2015

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.