Cauză socialaEvenimente

#divainbocanci şi Ajungem MARI susţin de trei ani educaţia copiilor din mediile defavorizate

8 iunie 2014. Dormisem două ore. Mă trezisem la trei. La şase ajungeam la Maratonul Vinului, făceam parte din echipa tehnică. La cinci eram înapoi în Bucureşti şi pe Mătăsari, mai mult leşinată decât vie. Trebuia să mă văd cu o fată pentru un proiect. Nici eu şi nici ea nu ştiam că va fi vorba despre Ajungem Mari. În acel moment acest program nu exista.

Programul educaţional Ajungem MARI pentru copii din centre de plasament sărbătoreşte 3 ani pe 15 iunie de la ora 20:00 la Clubul Ţăranului cu concerte, jocuri şi dulciuri din copilărie. Sunt invitaţi oamenii mari şi copiii, iar prin participarea lor susţin proiectele Ajungem MARI în care sunt implicaţi peste 2000 de copii din centre şi medii defavorizate.

Citește și #divainbocanci şi Ajungem MARI susţin de un an educaţia copiilor din mediile defavorizate / #divainbocanci şi Ajungem MARI susţin de doi ani educaţia copiilor din mediile defavorizate

O seară înapoi în copilărie

Evenimentul “Playground for Education – ediţia a 3-a” marchează 3 ani de educaţie prin joc şi metode interactive pentru copiii din centre de plasament. Vor cânta formaţiile Ulise şi Gramofone, Wegotthecity, dar şi invitaţi supriză, iar participanţii pot lua parte pe tot parcursul serii la zeci de jocuri, printre care “TOMAPAN”, “Elasticul”, “Baba Oarbă”, “1,2,3, la perete stai!”. Tradiţia evenimentului este concursul de recitat poezie cu baloane cu heliu. Participanţii pot gustă la eveniment şi dulciuri ale copilăriei.

Evenimentul este în spiritul jucăuş Ajungem MARI, program ce pune accent pe educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate într-un mod interactiv şi plin de joacă, pentru că cei mici să înveţe cu bucurie şi să nu renunţe la şcoală. Fondurile colectate pe 15 iunie vor fi folosite pentru materiale educaţionale necesare voluntarilor pentru a face orele cu copiii atractive şi pentru excursii pentru copii. Donaţia sugerată este de 25 de lei. Evenimentul va începe la ora 19:00, iar detaliile şi o parte din suprize pot fi urmărite online.

Programul educaţional Ajungem MARI a pornit cu fonduri 0 şi câţiva voluntari pe 8 iunie 2014, apoi s-a extins rapid în ţară, iar 3 ani mai târziu 1300 de voluntari oferă săptămânal bucurie pentru peste 2000 de copii din Bucureşti şi 26 de judeţe. Pentru rezultatele obţinute de voluntari, proiectul “Da-ţi pasiunea mai departe” a fost desemnat “Proiectul în educaţie” la Gala Naţională a Voluntarilor 2015.

Pe lângă activităţile săptămânale de pregătire şcolară şi ateliere creative cu voluntari, Ajungem MARI organizează pentru copiii şi tinerii din centre de plasament şi medii defavorizate excursii, tabere şi vizite la diverse locuri de muncă, consiliere vocaţională şi terapie logopedică şi îi susţine la cursuri vocaţionale sau de calificare în funcţie de talentele, pasiunile şi abilităţile lor. Programul pune accent pe dezvoltarea abilităţilor copiilor şi tinerilor şi pe creşterea încrederii în forţele proprii, iar voluntarii îi încurajează şi îndrumă permanent că ei să Ajungă MARI.

La eveniment doritorii pot află mai multe despre ce înseamnă să fii voluntar Ajungem MARI şi să dedice 3 ore pe săptămâna pentru cursuri şi ateliere creative, ieşiri şi excursii. Ei se pot inscrie online ca voluntari pentru modulul de toamna al proiectului, ce se desfăşoară timp de 6 luni, 3 ore pe săptămâna. Detalii pe site-ul www.ajungemmari.ro.

Voluntarii Ajungem MARI primesc mai mult decât dăruiesc: îmbrăţişările copiilor, satisfacţia de a vedea progresul celor mici şi energie pentru toată săptămâna. Ei obţin la finalul unui modul de voluntariat diplomă şi adeverinţă, iar experienţă de voluntariat este recunoscută că experienţă profesională, conform Legii Voluntariatului.

page-break-22

Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

Principalul program este Ajungem Mari, ce susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă suferința instituţionalizării, a abandonului şi a separării de familie, să  le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.

Persoana de contact:
Iarina Ştefănescu
Director & fondator Ajungem Mari
0753 19 22 63
iarina@ajungemmari.ro
www.ajungemmari.ro
https://www.facebook.com/ajungemmari

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.