EvenimenteMTB

Hai într-o călătorie între cer şi pământ!

Nu e nici un secret pentru nimeni faptul că am o atracție deosebită pentru lucrurile ieșite din comun. Îmi plac întâmplările, ocaziile, evenimentele pe care nu le găsești la tot pasul. Mă fascinează ideile originale, cu atât mai mult când le și văd puse în aplicare de oameni ingenioși, iar una dintre preferatele mele este concursul Călătorie între Cer și Pământ de la Târgu Ocna.

Călătorie între Cer și ..ce?

Pe 2 octombrie 2016 va avea loc cea de-a patra ediţie a concursului Călătorie între Cer și Pământ, o cursă de mountain bike cu plecarea și sosirea în Târgu Ocna, ce dispune de un traseu unic in lume. Cel mai probabil este singurul concurs de MTB cu un traseu care intră în subteran, parcurge mina de sare Trotuş și apoi iese iar la suprafață pe drumuri forestiere şi poteci.

Călătorie între Cer şi Pământ face parte din seria evenimentelor organizate în minele turistice de sare administrate de Societatea Naţională a Sării SALROM. Introdusă drept o surpriză de proporţii la ediţia din 2013, traversarea clădirii Primăriei Tîrgu Ocna de către biciclişti în cadrul concursului se păstrează şi anul acesta.

Citeşte şi Corespondenţă de război – cum a fost la Călătorie între Cer şi Pământ 2015.

Concurenți și traseu

Concursul durează 120 minute timp în care participanții vor parcurge cât mai multe ture de 15 km. Cine parcurge cel mai mare număr de ture în cel mai scurt timp câștigă.

În Târgu Ocna traseul se desfăşoară pe străzi asfaltate sau cu piatră cubică pe care traficul auto va fi dirijat special pentru concurs. Distanţă parcursă pe asfalt în oraş este de aproximativ 3,5 km. Offroad traseul se desfăşoară pe drumuri forestiere cu pietriş şi pământ, drumuri de iarbă, poteci de pământ şi poteci de iarbă. Distanţă parcursă offroad este de aproximativ 4,6 km. În Salina traseul se desfăşoară pe tunelul de acces auto care are o lungime de 3,1km. Acesta va fi parcurs de două ori – o dată la coborâre şi o dată la urcare. În salina propriu-zisă traseul are o lungime de apriximativ 600m şi se desfăşoară pe suprafaţă de sare relativ alunecoasă . Distanţă totală parcursă în subteran este de aproximativ 6,8 km.

Punctul cel mai înalt al traseului este la 533m altitudine şi punctul cel mai jos al traseului este la 240m adâncime. Concursul de cross country de la Târgu Ocna este singurul din ţară care se desfăşoară şi la suprafaţă şi în subteran. Diferenţa de nivel totală este de aproximativ 527m / tur din care 287m se fac la suprafaţă şi 240m se fac în subteran.

Atenție! Cursa se desfasoară într-o zonă deosebită și te rog să citesti cu mare atenție Regulamentul și să respecți Programul.

Călătorie între Cer şi Pământ 2016 în cifre

 • 2 octombrie 2016 – data concursului;
 • 15 km – lungimea traseului;
 • 120 minute – durata concursului;
 • +533 m – altitudinea maximă a traseului;
 • -240m – adâncimea maximă a traseului;
 • 527m – diferenţa totală de nivel a traseului per tur;
 • 12 grade – temperatura constantă din mină;
 • 7.100 lei – valoarea totală în bani a premiilor;
 • 50 lei taxa înscriere până duminica 11 septembrie;
 • 60 lei taxa înscriere între 12-30 septembrie;
 • 70 lei taxa înscriere pe 1 și 2 octombrie.

Mai multe detalii despre concurs, înscriere şi programul de desfăşurare al evenimnetului găseşti pe site-ul oficial.

*Foto – George David & Petruț Floroiu.

Dacă tot ești în zonă, iată câteva motive pentru care ar trebui să vizitezi Târgu Ocna:

De ce să vizitezi Târgu Ocna

Salina Mina Trotuș este vestită prin faptul că este cea mai adâncă salină din Romania cu o adâncime de 240 metri iar în interiorul ei se află singura biserică din sare construită în Europa – Sfânta Varvara. Exploatarea minieră a început în jurul anilor 1380 și continuă până în ziua de astăzi. Partea vizitabilă a salinei este situata la cota de 138.1 metri – Orizont IX. Partea de exploatare a ajuns la nivelul XII și se estimează ca ar mai fi două nivele până la epuizarea completă a zăcămantului.

Dacă te decizi să stai mai multe zile în această zonă, îți recomandăm și:

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.