Evenimente

Hai şi tu la Happy Run – Race for the Cure Romania!

Participarea la evenimente sportive are ca scop cel mai adesea distracţia personală, tradusă prin încercarea de a depăşi limitelele personale şi, de ce nu, a adversarilor. Totuşi participarea la unele evenimente presupune mult mai mult decât atât şi aderă la o cauză de importanţă majoră.

Un astfel de exemplu este Happy Run organizată de Fundaţia Renaşterea începând din 2015 în parteneriat cu cea mai mare organizaţie ce luptă împotriva cancerului de sân din lume – SUSAN G KOMEN Foundation, SUA.

Ce este Happy Run – Race for the Cure Romania?

Vorbim aici de un proiect de informare şi de strângere de fonduri sub forma unei curse populare de de alergare / mers ce reprezintă atât o modalitate de creştere a conştientizării pentru prevenţia cancerului, cât şi celebrarea supravieţuitoarelor.

Notă: La nivel internaţional Komen Race for the Cure organizează peste 150 de curse, pe 4 continente, ce aduna peste 1.6 milioane de participanti. Prima ediţie Happy Run a fost organizată la noi abia anul trecut, pe 7 iunie 2015 şi este dedicată prevenției cancerului de sân.

happy_run011

Roma, 16 Mai 2016

M-am bucurat mult când am aflat că la Happy Run România anul trecut au participat 1500 de persoane și peste 100 de invingătoare în lupta cu cancerul. Dacă şi tu vrei să fii solidar, iată câteva detalii despre ediţia de anul acesta:

Happy Run  2016

 • Înscriere: pe fundatiarenasterea.ro.
 • Categorii:
  • 5 km – competitie alergatori
  • Fitness Walk -5 km- plimbare persoane de toate varstele
  • Fun Walk- 1 km- plimbare
 • Start: Sâmbătă 4 Iunie, ora 10:00
 • Locul startului: Parc Herastrău, Intrarea Charles de Gaulles
 • Program ridicare kituri de participare : Parcul Herastrau
  • Vineri, 3 iunie: 14.00 – 19.00
  • Ziua cursei, sâmbătă, 4 iunie: 8.00 – 10.00.

Notă: Donaţia recomandată pentru înscriere este de 50 lei pentru adulţi, 20 de lei pentru copii între 14-18 ani, iar copiii sub 14 ani pot participa gratuit.

Se pot forma echipe, vor fi competiţii între şcoli, ambasade şi companii şi se vor oferi premii pentru echipa cea mai numeroasă, cea mai eficientă în strângerea de fonduri şi cea mai originală costumaţie.

Toţi participantii vor primi tricoul oficial al cursei, vor avea acces la cele trei puncte de hidratare, vor participa la încălzirea în ritm de dans oferită de trainerii de la WorldClass, vor primi o medalie la trecerea liniei de sosire, precum şi un bilet la tombola cu premii. Pentru copii se vor organiza activităţi şi jocuri interesante şi distractive, iar finalul va fi marcat de un concert. Mai multe informaţii găseşti pe pagina de facebook a Fundaţiei cât şi pe pagina evenimentului.

Toate fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru:

 • a oferi peruci pacientelor oncologice. Anul trecut a fost demarată campania “Vieţi Împletite” ce are ca scop colectarea de păr pentru realizarea de peruci destinate pacientelor diagnosticate cu cancer
 • a oferi teste gratuite pacientelor oncologice
 • a oferi proteze mamare
 • sesiuni de suport şi informare asupra noilor terapii pentru paciente
 • susţinere psihologică pentru paciente
 • a organiza reuniuni de specialitate între medici, autorităţi, pacienţi şi companii
 • campanii de informare asupra importanţei depistării precoce a cancerului de sân

happy_run010

Fundaţia Renaşterea este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în anul 2001, care a primit statut de Organizaţie de Utilitate Publică în anul 2007. În ultimii 15 ani, Fundaţia Renaşterea a obţinut rezultate remarcabile în ceea ce priveşte informarea femeilor din România, despre importanţa depistarii precoce a cancerului şi a oferit peste 35.000 de investigaţii medicale în cele doua centre medicale pe care le deţine în Bucuresti. În plus, Fundaţia a achizitionat şi operat două Unităţi Medicale Mobile care au oferit în regim de gratuitate investigaţii pentru peste 17.000 de femei ce locuiesc în zone rurale, unde rata mortalităţii este crescută din cauza depistării tardive a afectiunilor. Majoritatea femeilor sunt diagnosticate cu cancer în stadii avansate, din cauza lipsei informatiilor şi a barierelor de ordin geografic şi financiar.

Vino şi tu alături de noi!

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.