Aventură și călătoriila corttrasee munte

6 locuri faine de stat cu cortul la munte

A început sezonul statului la cort și dacă deja visezi la nopți sub cerul înstelat și dimineți cu priveliște la munte, am șase propuneri pentru tine în zone diferite ale țării.

Toate locurile de campare sunt accesibile cu mașina astfel că-ți poți căra liniștit un cort de camping în care să ai spațiu suficient.

Camping Valea Beiului în Cheile Nerei

Campingul se află la 20km de Sasca Montană (se urmează indicatoare spre Păstrăvărie și Potoc) și până la Podul Bei drumul este asfaltat. Următorii 5km sunt pe drum forestier, bandă albastră, care-ți zdruncină toți creierii și te ține numai în rugăciuni să nu vină o altă mașină din sens opus. Merge și cu o mașină cu garda joasă, dar cu grijă și atenție.

Campingul este situat într-o poiană, este dotat cu toalete ecologice (moartea căprioarei după miros și curățenia din interior, dar bine că există), iar în apropiere este o păstrăvărie, magazin și restaurant. Camparea se taxează (aprox 12 lei/noapte). Însă priveliștea este priceless.

Este un camping potrivit și pentru familiile cu copii pentru că ești foarte aproape de câteva trasee ușurele la Cascada Beușnița, Lacul Ochiul Beiului și Cascada la Văioagă.

Cu o saltea autogonflabilă și un sac de dormit bun, aici am experimentat cel mai pufos somn.

Ce poți vedea și face în zonă Prin Banatul Montan: Simmeringul Bănățean, Cheile Nerei și tot ce are zona mai frumos

Babou Maramureș (Breb)

Acesta este un camping amenajat în Breb, cel mai cel dintre satele din Maramureșul istoric, regiunea Mara – Cosău – Creasta Cocoșului. Aici un cuplu tânăr de olandezi au cumpărat terenul și casa bătrânescă și le-au amenajat într-un hostel și camping rustic cu accente tradițional maramureșene și o boemie care-ți merge la suflet.

 Nu muzică dată la maximum, nu gunoaie, nu panaramă și vecini de cort recalcitranți ci doar turiști bine echipați de camping și cu chef de explorat. Aici am văzut cele mai interesante rulote și corturi, majoritatea ale turiștilor străini fascinați de plaiurile românești.

Campingul la Babou este 25 lei pe noapte de persoană și include acces la toalete cu duș și o bucătărie amenajată. Bonus, la sosire primești câteva foi laminate cu recomandări de trasee, ce este de făcut în zonă și unde poți mânca bine.

Ca să știi ce faci în zonă citește: Maramureș: drumeții, tradiții, situri UNESCO și multă savoare locală

Valea Cernei

La câțiva metri de Motel Dumbrava, pe partea dreaptă a drumului și pe marginea râului, se poate campa fără probleme. Nu este un camping amenajat dar există sursă de apă în apropiere și o toaletă. Este locul perfect să lenevești pe lângă apă sau să pleci în drumeție către Crovurile din Mehedinți, Cheile Țâșnei, Cascada Vânturătoarea, Satele Ineleț și Scărișoara.

Din păcate în weekend este foarte aglomerat, dar un loc mai retras, într-o poieniță mărginită de copaci, este chiar vis a vis de motel după ce treci podul peste Cerna.

Dacă ai un cort ultraușor sau un cort de drumeție și nu te deranjează să-l cari în spinare în urcare timp de aproximativ două ore, poți campa chiar în crovuri. Poiana Mare este un vis.

Buila Vânturarița

Liniște, miros de brad și licurici – aceasta este imaginea cu care am rămas după două nopți petrecute în poienița devenită camping de lângă Schitul Pahomie, chiar în inima celui mai mic Parc Natural din România, Buila Vânturarița.

Aici se ajunge din satul Cheia pe un drum forestier  de-a lungul apei. Drumul este semnalizat este semnalizat cu indicatoare și troițe din belșug. Pentru a ajunge la zona de campare se trece de Schitul Pahomie și se continuă pe drum preț de câteva minute. Pe partea stângă,  între brazi, se deschide o poieniță mică, cât pentru vreo șase corturi. O pancartă care roagă a se păstra curățenia și o masă cu bancă din lemn lasă de înțeles că aici se poate campa. Câțiva metri mai încolo, în dreptul panoului ars de soare care prezintă traseele montane și o descriere a parcului, este și o sursă de apă potabilă.

De aici poți pleca în drumeții către traseul de creastă, Vârful Vânturarița și Schitul Pătrunsa. Pentru mai multe detalii citește Prima întâlnire cu Buila-Vânturarița: prin Șaua Ștevioara și Curmătura Builei

Poiana Pelegii în Retezat

Dacă nu te încântă ideea de a căra cortul până la Bucura ca să campezi pe malul lacului, dar vrei totuși să dormi în inima Retezatului atunci Poiana Pelegii este o alegere excelentă. De aici până la lac este o urcare ușurică și scurtă și odată ajuns acolo poți urca pe vârful Peleaga într-o oră jumătate, două ore jumătate până pe vârful Păpușa sau poți face un traseu în circuit de o oră pe la câteva dintre lacuri. Indicatoare sunt din belșug și marcajele sunt foarte bune.

Zona de campare este generoasă, cu sursă de apă potabilă și fără taxă. Singura parte mai puțin plăcută este drumul până aici. Dinspre Hațeg se cotește către Clopotiva și de aici și până la Barajul Gura Apelor drumul este asfaltat. După baraj este un punct de control unde plătești taxa de rezervație (2 adulți și o mașină 35 lei), și spui musai o rugăciune pentru că următorii patru kilometri sunt plini de gropi (merge ok și cu o mașină joasă, dar cu atenție). Odată scăpat  următorii 14 kilometrii de forestier par floare la ureche dar se merge foarte, foarte încet.  În total de la barieră și până în parcarea de la Poiana Pelegii se fac aproximativ două ore.

Glăvoi în Apuseni

Campingul Glăvoi sau La Grajduri este localizat în Padiș și este foarte ușor accesibil cu mașina. Nici nu poți găsi un loc mai bun de pus cortul în Apuseni ca aici pentru că ești cel mai aproape de intrarea în traseu către Cetățile Ponorului, Lumea Pierdută și Circuitul Galbenei.

În camping se poate sta cu cortul sau rulota, există sursă de apă potabilă, punct de informare turistică și Salvamont, precum și câteva terase unde se mănâncă bine. Aici am gustat cea mai bună supă de ciuperci.

Sunt curioasă tu ce locuri faine de campat îmi recomanzi. Ai descoperit vreo poeniță sau un camping amenajat numai bun de pus cortul?

Maria Radu

Maria Radu

Specialist Marketing și Comunicare de profesie, activez în zona de outdoor din 2011. Dragostea pentru munte și drumeții în natură a venit ca o extensie naturală la pasiunea mea pentru călătorii. În ultimul timp sunt mamă de mini aventurier cu care împart potecile și cortul. Îmi plac traseele tehnice, stânca și provocările, dar odată cu noul statut de mamă învăț să mă bucur de potecile mai domoale și liniștea pădurii.

22 Comments

 1. Flavia
  15/05/2017 at 11:45 am — Răspunde

  Poiana Gutanului,Valea Gaura, Muntii Bucegi, langa Stana Gaura.
  Am coborat pe Valea Gaura acum 2 ani cand am fost la Malaiesti (am urcat in creasta prin Hornul mare).
  Un loc de cort extraordinar, unde din pacate nu am ajuns sa campez pentru ca se anulase excursia in zona respectiva, dar cred ca ar fi supeeerb!

  • Maria Radu
   15/05/2017 at 10:07 pm — Răspunde

   Știi de când am pe listă Valea Gaura? Era varianta de întoarcere de la o tură până la Țigănești pe Clincea, dar ne-a prins o ploaie groaznică care a ținut două zile așa că ne-am întors pe drumul cunoscut.

 2. 15/05/2017 at 11:48 am — Răspunde

  Pe mine mă fascinează să campez la altitudine. Neplăcerea este că trebuie să câți cortul și tot carabâlacul.
  Bucura – Este cred locul preferat. Dimineața culorile Retezatului sunt o bucurie, lacul optimism, soarele căldura mult dorită după o noapte la câteva grade in mijlocul verii. Seara este o simfonie de nori străbătuți de soarele apus după creste. Tot atunci se să drumul și la congelator și la ventilator. Și ce ventilator!
  Rodna -statia meteo. Seara ieși în buza cortului și privești luminile orașului Borșa. Dimineața cum vezi că se crapă de zi fuga afară să vezi răsăritul pe vale. Culorile sunt fantastice.
  Călțun – dacă ești masochist să cari până acolo juma de portbagaj, că eu am fost acolo cu doamna mea și Diana -10ani. Și n-ar fi fost asta singura problema, dar grindina care albise poteca când ne dădeam jos de pe Laițel pe bașii aritmici ai tunetelor, eh abia asta a fost o problemă. La Călțun nu prea erau corturi. Pentru că erau toți înăuntru. Era ca in metrou dimineața. Pe seară când s-a topit grindina am pus cortul. În rest povestea obișnuită, culorile dimineții, lacul… Ce ar mai fi de spus, noaptea dacă te trezește o presiune ce te-ar trimite afară, nu ezita! Eu chiar am grijă să beau mai multa apa seara. Îmi iau și ochelarii cu mine. Cerul negru, noaptea fără lună au făcut să fie toate stelele pe care poți să le vezi acolo, la locul lor pe cer. Căscam ochii sa cuprind totul și încercam să rețin orice amănunt. Am reținut însă f bine senzatia de a vedea atâtea stele.
  Vreme bună!

  • Maria Radu
   15/05/2017 at 10:05 pm — Răspunde

   La Călțun am stat și eu. E foarte frumos, dar extrem de frig chiar și vara.
   Cu Rodna m-ai făcut curios, poate ajung pe acolo vara aceasta.

 3. Maresal Musca
  15/05/2017 at 1:18 pm — Răspunde

  Mai adauga unul pe lista: Campingul Ananas din Cisnadioara, langa Sibiu.

  https://ananas7b.de/ro/home_ro.html

  Am fost acolo de doua ori. Prima data am stat cu cortul, a doua oara la o casuta. Il recomand din toate punctele de vedere: amplasare, priveliste, atmosfera, curatenie, servicii.

 4. 15/05/2017 at 3:01 pm — Răspunde

  Poiana Pelegii mi se pare foarte interesanta pentru o noapte in cort. Nu am avut ocazia sa ajung in Retezat pana acum. I-am vazut din Parang, din Cindrel, din Hateg, dar atat.
  In ce perioada ai fost? Ma gandesc sa incerc in august, sa prind vreme ok. (sper).

  • Maria Radu
   15/05/2017 at 10:03 pm — Răspunde

   Am fost la început de august și vremea a fost fantastică.

  • Relu Stefan
   26/10/2017 at 10:33 am — Răspunde

   Retezatul e magnific in orice anotimp, doar putin periculos iarna pe cateva trasee. E unic si fain in orice anotimp. Carari batute!!!…cu vreme faina!!!

 5. 15/05/2017 at 4:08 pm — Răspunde

  Multumesc pentru sugestii!
  Eu recomand doua campinguri care m-au impresionat prin calitatea conditiilor si frumusetea locurilor unde sunt amplasate:
  1. Floare de colt din RImetea (între Alba Iulia si Turda) http://www.gyoparpanzio.hu/ro/aloldal.php?link=desc
  E pe un drum asfaltat, banuiesc ca judetean, se poate ajunge usor cu masina. E intre munti, deci se pot face trasee si e la distanta relativ mica de Cheile Turzii si sunt o gramada de chestii de vazut prin imprejurimi (noi de ex am fost pana la Dej sa vedem castelul KOrnis – ma rog, ce a mai ramas din el – cu popas la Bontida, la castelul BAnffy).
  2. Pensiunea Dacica din Bosorod (Hunedoara)
  http://www.pensiunea.dacica.ro/
  E undeva intre Calan si Hateg, drumul e ok vara, e la un capat de sat, intre dealuri. La fel, sunt trasee si nu e departe de cetatile dacice. Au o gramada de caini si pisici, au si biblioteca si mancarea este fenomenala.

  In amandoua locurile am stat cu cortul, cate 2 nopti la Gyopar am luat si o casuta Sunt cele mai bune campinguri pe care le-am vazut in Romania, curatenie ireprosabila, preturi un pic mai mari, dar merita din plin!

  • Daria
   12/07/2017 at 1:53 pm — Răspunde

   Am sunat la pensiunea Dacica si anul acesta nu mai cazeaza cu cortul.

   • Miha
    08/08/2017 at 7:02 pm — Răspunde

    Noi am trecut pe la pensiunea Dacica in mini-vacanta de 1iunie. Din pacate nu facusem rezervare (voiam sa stam la cort) si nu am putut sta, fiind deja foarte agoomerat. Parea ok insa. Drumul in schimb nu e forte bun, forestier ultimii km, cu destul de multe gropi. Daca nu aveam Duster nu cred ca am fi continuat. Pe drumul de acces insa sunt cateva zone minunate de campat, la cativa zeci de metri de drum, langa albia raului. Drumul e foarte putin circulat, am inteles ca nu sunt animale salbatice, si e si o sursa de apa potabila in zona.

 6. Codrin
  15/07/2017 at 11:16 pm — Răspunde

  Fagaras: lacul Avrig, lacul Podragel, lacul Urlea

 7. Mihai
  16/07/2017 at 12:00 pm — Răspunde

  Pe Cheile Nerei recomand camparea si la Cantonul Damian (e mai linistita, mai salbatica, mai ferita iar traseul catre Lacul Dracului pleaca din acest loc). Accesibil doar cu o masina cu garda mai inaltata.

  • Maria Radu
   17/07/2017 at 3:02 pm — Răspunde

   Am auzit că e fain, dar nouă ne era imposibil de ajuns cu mașina acolo.

 8. Alex
  09/01/2018 at 4:57 pm — Răspunde

  Din toate locurile pe care le-ai mentionat, unde stii ca e cel mai sigur din punct de vedere al prezentei ursului?

  Eu merg cu mai multi copii si nu vreau sa risc.

  MS!

 9. Viorel
  24/04/2018 at 7:55 pm — Răspunde

  Salut.
  De 1 Mai are cineva chef de o drumeție cu cortul, desigur împreună cu copii și în funcție de vreme.

 10. Silviu
  16/05/2018 at 11:02 am — Răspunde

  Mi-a fost foarte folositor site-ul. Folositoare au fost si sugestiile celor care au postat.
  Multumesc.

 11. 19/06/2018 at 2:53 pm — Răspunde

  Spui ca doar 6 corturi ar avea loc deasupra schitului pahomie?

  • Maria Radu
   25/06/2018 at 10:31 pm — Răspunde

   Cam atât am estimat că ar intra in poienița aceea.

 12. Andrei
  06/08/2018 at 12:50 pm — Răspunde

  Salutare,
  Vin si eu cu o recomandare pentru un loc Fain 🙂
  https://www.facebook.com/campingfain/
  Enjoy!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.