AlergareEvenimente

Oslea Night Ridge, cea mai dură competiție de alergare montană nocturnă

Oslea Night Ridge este un eveniment de alergare montană aflat la a doua ediție ce va avea loc în data de 12 august 2017, în zona Retezatul Mic – Masivul Oslea și Piatra Iorgovanului.

Cursa de noapteOslea Night Ridge, este cea mai dură competiție de alergare montană nocturnă de la noi din țară și reprezintă o buclă de 14,2 kilometri, cu 900 de metri diferență pozitivă de nivel. Aceasta are ca punct de plecare cabana de vânătoare Câmpușel, continuând cu un urcuș spre Pasul Jiu-Cerna, după care traversează aproape în întregime creasta muntelui Oslea. Traseul de alergare traversează pe o distanță de aproape 3 km linia de 2000 de metri, după care coboară treptat, prin zone cu pășuni alpine și drumuri forestiere, spre zona de finish, care este aceeași cu linia de start. Startul cursei va avea loc la ora 21:00, atunci când frontalele alergătorilor vor începe să lumineze întregul munte.

Cursa de ziVertical Race Piatra Iorgovanului, va începe la ora 09:00 și are aceeași linie de start cu cea de noapte. Se pleacă din fața cabanei de vânătoare Câmpușel, după care traseul traversează drumul auto DN 66A și după 50 de metri intră direct pe poteca de munte. Aceasta reprezintă un urcuș de 3.6 kilometri, cu 800 metri diferență pozitivă de nivel, porțiune în care alergatorii au parte de o urcare solicitantă în care fiecare pas este răsplătit de natură. Trecerile se fac succesiv prin pădurile de foioase și conifer, urmate de zona pașunilor alpine presărate cu formațiuni calcaroase, pâna în apropierea vârfului, acolo unde este și linia de finish – Piatra Iorgovanului, la o altitudine de 2014 m. După încheierea cursei, retragerea concurenților se va face pe același traseu.

Premiile totale pentru acest eveniment sunt în valoare de 11.200 lei, distribuite de către organizatori atât pentru cursa de noapte cât și pentru Verticalul de dimineață.

Mai multe detalii pe pagina de facebook a competiției https://web.facebook.com/osleanightridge/ sau http://oslea.nightridge.ro.

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.