Evenimente

Road Grand PINK a doua ediţie – consolidarea unei comunităţi

Undeva prin septembrie 2014 un grup de bicicliste cucuiete care se cunoşteau doar din vedere sau de pe facebook s-au întalnit la cartofi prăjiţi un suc să discute o idee năstruşnică: cum ar fi să existe un concurs de ciclism doar pentru fete?  Aşa a apărut Road Grand PINK.

De la idee şi visatul cu ochii deschişi până la practică a fost cale lungă, intens dezbătută şi muncită pe brânci. Faptul că am făcut parte din acest proiect a fost una dintre cele mai interesante experienţe din viaţa mea. Nu doar că am asistat la formarea unui grup de interes nişat, trecând prin toate etapele de explorare, identificare, afirmare şi finalizare, am asistat la închegarea unei comunităţi: fetele bicicliste.

Fetele pe biciclete au existat tot timpul, dar asocierea cea mai des întâlnită era cu bicicleta cu coşuleţ şi pănglicuţe colorate. În mediul competiţional, nici nu vorbesc de cel standardizat, fiind considerate rarităţi. Ei bine, când fetele cucuiete au reuşit să-şi ducă planul la final şi să ofere un adevărat recensământ al biciclistelor competitive, rezultatul a depăşit aşteptările!

Când am să bandajez genunchii juliţi ai nepoatelor, când le-oi învăţa să se biciclească fără să se ia la harţă între ele şi să (mă) se tragă de codiţe, n-au să mă creadă când am să le povestesc că am fost de faţă când în 2015 a avut loc Road Grand PINK, prima-prima ediţie a unui concurs de ciclism doar pentru fete când cu mic, cu mare şi fiecare cu bicicleta din dotare s-a aliniat la start într-o cursă istorică.

Dacă şi tu faci parte din această comunitate, iată câteva detalii utile despre a II-a ediţie a Road Grand PINK din 23 Aprilie 2016:

 1. Ultima zi de înscrieri este miercuri 19 Aprilie 2016. Dupa aceasta data mai pot fi făcute înscreri doar până vineri la Sport Guru acolo de unde se vor ridica kit-urile de concurs.
 2. Poţi participa cu orice tip de biclă, de la ‪‎cursieră, MTB, la ‪city bike sau chiar pliabilă.
 3. Concursul se va desfăşura în Fundeni, o comună la fel de prietenoasă cu ciclismul, la doar 18 km de București, pe un traseu proaspăt asfaltat. Participantele vor avea la dispoziție transport gratuit către zona concursului și bineînțeles, înapoi în oraș.
 4. Pe durata concursului circulația auto va fi oprită, iar accesul către zona traseului ca fi blocata. Programul evenimentului îl găsiţi aici.
 5. Categorii: Copii/Fete: 2 – 4 – 6 km; Echipe – Adult + copil: 2 – 4 km; Easy Ride (inclusiv pentru MTB, pliabilă + citybike) – 8 ture x 4 km; Long Ride – Amatoare și Avansate – 1 oră x 1 tur de 4 km.
 6. Pachet de concurs este consistent şi va conține tricouri tehnice de alergare, powered by Always, gel de duș Adidas și voucher-e de reduceri la Sport Guru și alte magazine de biciclete.
  tricteh1tricteh2
 7. Premiile oferite la toate categoriile depășesc 6000 de euro: premii în bani și produse pentru ciclistele de la categoria Avansate; pentru toate câștigătoarele, câte un set Adidas, produse sport – precum tricouri tehnice, ochelari ciclism și căști – asigurate de: Sport Guru, Rovelo, Moș Ion Roată și Bike House, voucher-e valorice oferite de BikeXpert, BikeGeek și Moș Ion Roată, abonamente la sală puse la dispozitie de Daimon Wellness; şi tricoul galben pentru cea mai bună ciclistă.
  yellowjersey1yellowjersey2
 8. Mai multe detalii despre concurs – traseu, înscrieri, noutăți, sfaturi utile pentru cicliste și nu numai – pe www.roadgrandpink.ro și pe www.facebook.com/RoadGrandPink.

Ne vedem la start!

rgp130

Sursa foto: www.facebook.com/RoadGrandPink.

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.