AustriaAventură și călătorii

Unde schiem anul acesta: Ski amadé, cea mai variată regiune de schi a Austriei

Winter is coming, vorba lui Nelu Omăt, și eu deja visez la o vacanță la schi. Dar înainte de a visa cu ochii deschiși la zăpada care scârțâie sub tălpi, nas înghețat, viteza pe care o prinzi pe pârtie și moleșeala plăcută la un pahar în zona de apres-ski, trebuie să mă decid la destinație.

Încă de astă vară când am colindat o bună parte din Austria și am descoperit multitudinea de facilități puse la dispoziția turiștilor, ca să nu mai vorbesc de peisajul de-ți fură mințile și sufletul, m-am decis să mă întorc aici pe timp de iarnă. Dar unde?

Peste tot este frumos și oferta e atât de bogată încât este greu să te decizi pe care s-o alegi. Poate doar să închizi ochii și să pui degetul pe hartă. Asta da idee de vacanță! Dar aș fi vrut ceva mai concret.

În acest context a picat foarte bine oferta celor de la Oficiul de Turism al Austriei care în această perioadă promovează destinația Ski Amade. Cum mie mi-au fost de foarte mare ajutor informațiile, am decis să le împărtășesc cu tine în speranța că îți vor fi de folos dacă plănuiești o vacanță la schi și încă nu te-ai decis unde.

Ce este Ski amade

Ski Amade este cea mai mare și variată destinație de schi a Austriei încluzând cinci regiuni: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig și Grossarltal. În total destinația oferă 720km de pârtii, 270 de lifturi și multiple activități pentru a satisface nevoile diferite și specifice fiecărui schior indiferent dacă este un aventurier experimentat, începător sau o familie cu copii.

De ce Ski amade

  • Un singur skipass pentru toate cele 356 de pârtii și 270 instalaţii pe cablu. Austriecii sunt campioni la carduri turistice. Am folosit astfel de carduri în concediul din vară și mi-au redus major bugetul de vacanță, m-au scăpat de stat la cozi și mi-au oferit o multitudine de idei de locuri de văzut și făcut. Ski Amade oferă ceva similar. Dacă nu vrei să-ți limitezi vacanța la schi la o singură zonă află că un skipass valabil pe șase zile (257euro adulți, 192,50euro sub 25 ani și 128,50 copii)îți oferă acces la toate pistele și instalațiile pe cablu din cele cinci regiuni.

3D Reality Map aici 

  • “Made my day – momente wow” sunt pachete de activități prestabilite menite să-ți ofere o zi plină de aventură fără a mai avea grija planificării. Aceste pachete variază de la o regiune la alta și prețurile încep de la 50euro. Activitățile incluse variază de la sedințe cu instructori de schi, închiriere echipament, tiroliană, Snowpark-Camp, mic dejun la peste 2700m etc. Toate pachetele pot fi văzute aici.
  • Pentru aproximativ 20e/zi poți închiria d la orice magazin Intersport din regiune ochelari smart de schi “Smart Ski Goggles” cu navigare în timp real, care îți arată viteza cu care cobori, caloriile consumate, îți oferă tot felul de informații despre puncte de interes și o mulțime de alte nebunii. Dacă ești deja posesorul unui astfel de gadget poți downloada gratuit aplicația lor, Ski amade Guide App, pentru a o folosi pe pârtii.
  • În perioada 10-17 martie 2018 se poate vizita cea mai sus amplasată piață agroalimentară din Alpi cu peste 30 de standuri. De aici poți achiziționa produse tradiționale realizate local: brânză, șuncă, cârnați etc.
  • Între 13-27 ianurie are loc Mini’s Week, o săptămână dedicată copiilor când micuții până în șase ani pot închiria echipament, cumpăra skipass-uri și beneficia de cursuri speciale de schi la un preț special de 100 euro. Mai multe oferte pentru familii aici.
  • Șapte pachete de servicii pentru a satisface cele mai variate nevoi: Patru zile de schi la preț de trei, pachet pentru seniori, Ladies Week (1+1 gratis skipass), Learn2ski etc.

  Cazare, skipass-uri și alte informații pe https://www.skiamade.com/ro/iarna

   

   

Maria Radu

Maria Radu

Specialist Marketing și Comunicare de profesie, activez în zona de outdoor din 2011. Dragostea pentru munte și drumeții în natură a venit ca o extensie naturală la pasiunea mea pentru călătorii. În ultimul timp sunt mamă de mini aventurier cu care împart potecile și cortul. Îmi plac traseele tehnice, stânca și provocările, dar odată cu noul statut de mamă învăț să mă bucur de potecile mai domoale și liniștea pădurii.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.