Cauză socialaEvenimente

#divainbocanci şi sportivii susţin educaţia copiilor din centre de plasament

#divainbocanci propune cicliştilor amatori sau profesionişti să adauge mai multă valoare efortului de a pedala 55 de km la Prima Evadare. Fiecare din noi poate susţine educaţia unui copil dintr-un centru de plasament prin programul educaţional Ajungem MARI.

Cum pot ajuta?

Devenind fundraiser fiind ciclist la Prima Evadare îţi poţi seta o miză motivantă: să strângi 500 de lei din donaţiile prietenilor care te susţin, costul unui AN de educaţie prin joc pentru un copil dintr-un centru de plasament, alături de voluntari care îi devin profesori, prieteni şi modele.

Prin programul educaţional Ajungem MARI, copiii instituţionalizaţi şi din medii defavorizate participă săptămânal la mai multe cursuri interactive şi la vizite educative şi motivaţionale în spaţii culturale sau în diferite locuri de muncă şi sunt încurajaţi să ţintească mai sus. Proiectul se desfăşoară în Bucureşti cu 400 de copii, dar se extinde şi în ţară, la Buzău, Cluj, Iaşi, Ilfov şi Timişoara.

Mecanismul de a deveni fundraiser şi de a susţine cauza e simplu: pentru înscriere completezi formularul online, Ajungem MARI îţi creează pagina de fundraiser pe platforma Galantom, iar apoi promovezi pagina printre prieteni care te susţin prin donaţii online sau cash. Fondurile obţinute sunt folosite pentru materiale educaţionale, rechizite şi transportul voluntarilor la copii.

Programul Ajungem MARI a pornit în urmă cu 10 luni şi a atras până acum peste 400 de voluntari care s-au implicat în educaţia copiilor instituţionalizaţi. Proiectul de voluntariat “Dă-ţi pasiunea mai departe!” a fost triplu nominalizat şi câştigător la Gala Naţională a Voluntarilor 2014.

La Prima Evadare satisfacţia satisfactia fundraiserilor înscrişi de a trece linia de finish va fi mult mai mare ştiind că efortul fiecaruia dintre noi poate schimba radical viaţa unui copil. „Rareori găsim prilej să ne punem în slujba Binelui, dar când e posibil, o facem din suflet. Iar educaţia oferă şanse, naşte principii şi formează caractere.” spunea Bogdan Savin, care a pedalat 650 de km pentru copiii de la Ajungem MARI toamna trecută la Ciclaton.

“Dă-ţi pasiunea mai departe!” a fost finanţat în mare parte din crowdfunding, în special la evenimente sportive: iniţial la Swimathon, apoi prin efortul cicliştilor de la Ciclaton, iar acum este susţinut de Prima Evadare şi OMV Petrom Bucharest Half Marathon. Invitaţia de a deveni fundraiser şi de a susţine Ajungem MARI este deschisă şi alergătorilor de la OMV Petrom Bucharest Half Marathon, proiectul de voluntariat fiind printre cauzele recomandate de organizatori. Fiecare înscriere contează pentru cei 600 de copii beneficiari de anul acesta.

#divainbocanci a răspuns deja apelului fiind fundraiser la OMV Petrom Bucharest Half Marathon.

ajungem mari

Şi alte proiecte desfăşurate, precum “Învaţă să pedalezi!” prin care copiii au primit biciclete, iar voluntarii i-au învăţat să le folosească sau tabăra de dezvoltare personală la munte ”Vacanţa (te face) Mare”, au fost realizate tot prin efortul oamenilor de bine care au alergat sau pedalat anul trecut la Maratonul Transilvaniei și Maratonul Bucegilor.

Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

Principalul program este Ajungem Mari, care susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi a separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

Persoana de contact:
Iarina Ştefănescu
Director program Ajungem Mari
0753 19 22 63
iarina@ajungemmari.ro
www.ajungemmari.ro
https://www.facebook.com/ajungemmari
Voluntarul anului în educaţie la Gală Naţională a Voluntarilor

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.