AlergareEvenimente

The Color Run™ sau ce este fericirea

What unites us as human beings is an urge for happiness which at heart is a yearning for union.
~ Sharon Salzberg

De când mă știu sunt fascinată de culori. Mă bucură, îmi umplu sufletul și îmi dau o stare euforică. Un eveniment precum The Color Run™ este făcut pentru oameni ca mine. În Aprilie 2014, păpădiile pufoase și valurile de pulbere colorată m-au făcut fericită.

Ce este fericirea?

Din ce-am observat până acum fericirea nu vine șă-ți bată singură la ușă. Fericirea se găseşte, se descoperă, se acceptă şi o laşi să te acapareze cu totul. Uneori o vezi pe facebook într-o poză fistichie plină de culoare şi intitulată promiţător – The Happiest 5k on the Planet.

Aşteptam The Color Run™ cu entuziasmul unui copil durduliu într-o cofetărie plină de bunătăţi şi răbdarea mea dispăruse complet. Unde mai pui că prima ediţie s-a desfăşurat, la propriu, în spatele blocului meu în Parcul Tineretului.

Ce este The Color Run™?

The Color Run™ – cunoscută şi drept ”Happiest 5k on the Planet” – este o cursă euforică de alergare în culori, care celebrează sănătatea, bucuria şi originalitatea. Axată mai puţin pe timpii de alergare şi mai mult pe distracţia nebună, The Color Run™ este o cursa necronometrata de 5 kilometri, în cadrul căreia mii de participanţi sunt vopsiţi din cap până-n picioare în diverse culori la finalul fiecărui kilometru parcurs.

Distracţia continuă şi după încheierea cursei cu un uriaş festival unde se folosește din nou pudra colorată din belşug pentru o explozie de fericire şi experienţe memorabile.

Există doar două reguli uşor de urmat:

 1. Începi cursa în haine albe.
 2. Treci linia de sosire scăldat în culori.

Nu ştiu dacă mă crezi, dar eu am avut emoţii până şi la un astfel de eveniment vesel. Văzusem toate pozele de pe interneţi, toate filmuleţele colorate şi fabuloase şi sorbisem toate detaliile evenimentului. Îmi era frică să nu-mi fi făcut aşteptări prea mari şi să descopăr la faţa locului că evenimentul este doar unul de imagine creat artificial prin talentul unor fotografi. Inflăcărată de entuziasmul meu n-aş fi vrut să mă simt ca singurul ponei cu cinci picioare de la petrecere.

colorrun30

Foto – Claudia Sofron

Era o zi foarte călduroasă de primăvară potrivită pentru tricou şi fustiţă. Imediat ce am ieşit din bloc nu-mi venea să cred cât de pline erau trotuarele de grupuri şi grupuleţe de oameni veseli, toţi purtând tricoul concursului, revărsându-se ca afluenţii unui fluviu cu toţii spre intrarea în parc. În zare se auzea muzică antrenantă şi mă ademenea magnetic. Abia m-am abţinut să n-o rup la fugă pe trotuar să ajung mai repede. Muream de curiozitate!

Parcul Tineretului era plin cu vârf de oameni veseli. Nu mai pridideam să mă salut cu o mulţime de prieteni şi cunoscuţi şi toţi se zburătăceau ca o mare de bule de săpun. Toţi eram ponei albi cu cinci picioare!

Atmosfera era de sărbătoare şi nu de concurs încrâncenat. Venisem să ne distrăm şi nu să ne întrecem între noi, evenimentul fiind fără limită de vârstă şi necompetiţional.

Foto – Laurenţiu Frăţilă şi Florena Vlăgea.

Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că m-am întâlnit cu prietena unor prieteni, o fată pe care o văzusem doar o singură dată. Eu de obicei sunt retrasă şi nu mă amestec în mulţime, dar acum mă simţeam de parcă toată lumea era a mea şi participam activ la bucuria generală unde toată lumea era cel mai bun prieten cu toată lumea. Am strans-o în braţe pe Cristina de parcă era sora de mult pierdută şi regăsită acum. Şi ea avea acceaşi atitudine şi toţi ceilalţi. Eram molipsiţi de un val gigantic de bucurie care emana din noi şi care creştea cu fiecare zâmbet.

Startul s-a dat în mai multe etape şi aveam senzaţia că mai mult dansez decât alerg. Eu am des tendinţa să fiu Grumpy Cat şi să observ ce nu e bine şi să obsedez pe asta sau să mă stradui să le suplinesc. Acum nu era cazul. Energia bună, veselia, detaşarea, prietenia şi mai ales bucuria împărtăşită au făcut din acea zi o adevărată sărbătoare a bucuriei. Cum să nu apară aşa poze fabuloase de la un eveniment care este într-adevăr (pe testate, pe gustate!) potenţat de fericire. Deşi poate sună exagerat chiar aşa este! Cine a participat la aşa ceva mă înţelege că abia aştept să retrăiesc această experienţă şi la ediţiile următoare. Recomand din tot sufletul!

Câteva detalii despre The Color Run™

 • Primul eveniment The Color Run™ s-a desfășurat în ianuarie 2012, în Phoenix, Arizona. În cei trei ani, ”furtuna de culoare” a trecut prin 270 de orașe din 30 de țări și a angrenat peste șase milioane de alergători. În cele patru curse disputate anul trecut la București (26 Aprilie și 13 Septembrie), Cluj-Napoca (13 Iulie) și Mamaia (26 Iulie) au participat peste 10.000 de persoane.
 • Anul acesta vor exista patru curse electrizante de alergare pe distanța de 5 kilometri, primele două urmând să se desfășoare la București (25 Aprilie, Piața Constituției) și Cluj-Napoca (13 Iunie, Piața Unirii). Celelalte două locaţii sunt Mamaia care nu are încă o dată stabilită şi un oraş surpriză cu data anunţată de 12 septembrie.
 • Totuşi The Color Run™ NU este un film, concert sau spectacol ci este un eveniment sportiv.
 • The Color Run Romania este o serie de evenimente organizate de Kick Off Events iar o parte din taxa de participare este direcţionată către GROW – un program dezvoltat de Şcoala de Valori şi AIESEC.
 • Citat din Regulamentul The Color Run™ – “Pe traseul evenimentului vom avea plasai ofiteri de poliţie vestimentară. Daca mai mult de 11,8% din îmbrăcămintea voastră este de altă culoare decât alb, veţi fi arestaţi şi trimişi la închisoarea The Color Run™ .”
 • Cursa The Color Run™ 5k nu este o cursa cronometrată iar pudra colorată este, în esenţă, amidon de porumb alimentar, deci 100% natural şi sigur.
 • Anul acesta ”The Happiest 5k on the Planet” va avea un nou concept. Pe lângă cele patru porți tradiționale de culoare, roșu, galben, portocaliu și verde, alergătorii vor trece printr-un al cincilea punct de culoare, cel cu pudra strălucitoare.

Bucuria şi fericirea sunt molipsitoare şi garantat te vor acapara şi pe tine.
Abia aştept să ne colorăm împreună şi anul acesta!

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

6 Comments

 1. 26/04/2015 at 6:36 pm — Răspunde

  Parcul Izvor, nu Tineretului 🙂 Am fost si noi, dar doar ca spectactori. Daca in septembrie se tine tot in Bucuresti, ma inscriu si eu cu fetita mea.

  • Mary
   26/04/2015 at 8:17 pm — Răspunde

   Prima, prima ediţe a fost ăn Parcul Tineretului – album.
   Şi da, să mergeţi, e tare distractiv evenimentul!

 2. 27/04/2015 at 5:31 pm — Răspunde

  Sa stii ca chiar m-am intrebat de ce articolul are data de publicare 21.04 : )))) Am crezut ca povestesti de editia asta, eu l-am citit duminica si chiar ma miram ca ai scris asa repede : ))) Greseala mea, scuze!

  • Mary
   27/04/2015 at 9:49 pm — Răspunde

   Hehe, anul acesta a fost în Piaţa Constituţiei. Am fost şi acum. A fost minunat!

   • 28/04/2015 at 2:40 pm — Răspunde

    Da, anul acesta am fost si noi, dar doar ca spectatori. Insa fetita mea inca mai are verde in cap 🙂

    • Maria Radu
     28/04/2015 at 2:48 pm — Răspunde

     Ce drăguț. Și noi încă mai avem sclipici peste tot.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.