Evenimente

TriChallenge Mamaia, cel mai fain festival sportiv

Dacă încă nu ţi-ai difinitivat planificarea calendarului sportiv până la sfârşitul sezonului, atunci e musai să incluzi şi Trichallenge Mamaia în planurile tale.

Triatlonul îmbină în mod armonios cele 3 discipline sportive (înotul, ciclismul și alergarea). Nu este doar un sport, ci și un stil de viață. Se spune despre triatloniști că sunt o comunitate aparte unde prietenia și sportivitatea sunt la mare preț. TriChallenge se adresează atât amatorilor, sportivilor profesionişti, dar şi copiilor. Poţi participa individual, cât şi în echipă, la ştafetă, la oricare dintre probe.

În 10 septembrie 2016, Mamaia va fi gazda celei de a opta ediții TriChallenge. Staţiunea îmbracă hainele sport şi primeşte în centrul ei cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani. Lacul Siutghiol, Bulevardul Mamaia (din Năvodari până la Aqua Magic), parcarea de la Rex, promenada şi plaja, toate vor fi însufleţite de peste 1500 de participanţi care vor înota, vor pedala şi vor alerga. De 7 ani, evenimentul oferă experiențe sportive bogate tuturor participanților care aleg să își petreacă un weekend în mișcare alături de oameni frumoși care împart aceeași pasiune.

Festivalul sportiv TriChallenge

După două ediții speciale, în care TriChallenge a fost gazdă pentru Cupa Europeană (în 2014) și Cupa Europeană Premium (în 2015) unde s-au întrecut unii dintre cei mai buni triatlonişti profesionişti din lume, anul acesta evenimentul ia o pauză de la aventura organizării acestei competiţii. Se va concentra pe dezvoltarea curselor dedicate sportivilor amatori și copiilor, cu o infrastructură de concurs la cele mai înalte standarde, cu un accent sporit pe partea de entertainment și suport oferit participanților.

TriChallenge se va desfășura și anul acesta sub forma unui festival, având trei componente:

 • Competiția dedicată amatorilor și sportivilor profesioniști la Super Ligă
 • TriKids – aquatlon și duatlon pentru copii
 • Crosul de seară – “Beach Run”

Competiția pentru amatori şi sportivi profesionişti

Amatorii vor avea ocazia să participe la proba care li se potriveşte cel mai bine, atât la întrecerile individuale, cât şi în cadrul celor de ştafetă. Este deja o tradiție ca TriChallenge Mamaia să încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final.

Probele de alergare și ciclism se desfășoară pe șosea, în condiții de siguranță maximă, cu trafic oprit, pe o suprafață plată sută la sută şi cu trasee diferite (pe Bulevardul Mamaia), iar înotul se face în Lacul Siutghiol, fiind foarte potrivit și pentru cei care doresc să participe la primul lor triatlon.

Probe individuale

 • Proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
 • Proba sprint: 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
 • Proba olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe de echipă

Atenţie! O echipă este formată DOAR din 3 persoane; o persoana care participă la proba individuala NU POATE FI şi parte dintr-o ştafetă.

 • Ștafeta sprint – 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
 • Ștafeta olimpică – 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Traseul Triathlon Challenge Mamaia 2016

 • înotul se va desfăţura în lacul Siutghiol
 • proba de bicicletă – pe sensul de mers spre Constanţa, iar cea de alergare – sensul spre Năvodari
 • probele de bicicletă si alergare au trasee diferite (nu se suprapun)
 • finish de 60 metri cu zona controlată post-finish pentru participanţi, pe modelul Campionatului Mondial de Triatlon.

De ce primul triatlon să fie Trichallenge Mamaia?

 • Distanţa foarte scurtă şi accesibilă, 400m înot – 10km bicicletă – 2,5km alergare.
 • Traseu prietenos. Plat 100% la probele de bicicletă şi alergare.
 • Siguranţa. Traseul este 100% sigur, mai precis traficul auto este restricţionat, sunt politişti şi jandarmi pe tot traseul şi există ambulanţa la capătul fiecărui traseu şi la finish.
 • Infrastructura.
 • Premierea va fi separată. Mai precis participanţii la primul lor triatlon vor fi premiaţi separat pe probele sprint şi supersprint.
 • Vei fi tratat ca un adevarat sportiv. Fiecare participant la TriChallenge, fie începător, fie avansat sau profesionist va fi tratat ca un adevarat sportiv.
 • Kit-ul de participare va fi la fel pentru toţi.

Înscrierile sunt deschise și se fac pe site-ul oficial www.trichallenge.ro. Mai multe informaţii găsiţi şi pe pagina de facebook a evenimentului.

TriKids Challenge – aquatlon şi duatlon pentru copii

Festivalul TriChallenge Mamaia va continua cu evenimentul dedicat copiilor și curprinde două probe:

 • aquatlon (înot şi alergare) pentru copii cu vârste între 9-12 ani
 • duatlon (alergare şi bicicletă) pentru copii cu vârste între 7-12 ani

La aquatlon, proba de înot se va desfăşura în Marea Neagra, iar proba de alergare pe promenadă, înspre Năvodari. La duatlon, probele vor fi integral pe promenada pietonală din Mamaia.

Pentru mai multe detalii şi înscriere accesează trichallenge.ro/trikids.

Crosul de seară “Beach Run”

Tot sâmbătă, promenada şi plaja din Mamaia se vor transforma în piste de alergare pentru iubitorii de mişcare. Pentru al doilea an consecutiv, în cadrul TriChallenge Mamaia, va avea loc crosul “Beach Run” pe distanţa de 4 kilometri, accesibil pentru orice vârstă şi nivel de pregătire. Acesta va închide practic seria întrecerilor sportive şi va deschide festivitatea de premiere.

Traseul porneste de pe promenada, zona eveniment TriChallenge Mamaia, lânga parcarea Hotelului Rex. Startul are loc către telegondola. Se aleargă pe promenadă până aproape de godonola când se face stânga şi se intră pe plajă până la marginea apei. Apoi se face stânga şi alergi pe faleză până în dreptul hotelui Rex. Vei continua pe plajă până în dreptul hotelului Golden Tulip. Voluntarii te vor direcţiona la stânga. Vei intra din nou pe promenadă, faci stânga şi continui pe promenadă până la finish.

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.