Echipament

Trocathlon – dă o viață nouă echipamentului pe care nu îl folosești

Experiența mutatului dintr-o casă în alta e un bun prilej de evaluare a posesiunilor lumești dar și a experiențelor care le-a adus în viața mea. În timp ce împachetam în cutii gigantice micile mele comori de aventurier pățit mă luau valuri-valuri de nostalgii.

Fiecare piesă de echipament e specială, are propria ei istorie și un loc aparte în inima mea.

Unele piese sunt trofee, alte au fost pe post de răsplată, unele sunt cadouri care nu m-au nimerit, altele sunt extrem de inspirate și mi se potrivesc doar mie. De unele uitasem și m-am bucurat din suflet să le regăsesc, unele erau împrumutate și trebuiau să-ți regăsească stăpânii, iar altele mi-au reamintit de traiectoria aventurilor mele.

Dintre toate, favoritele mele sunt cele două perechi de colțari pe care le am în posesie, ambele de dat și primit cu mare bucurie.

Prima pereche a fost purtată o singură dată de către o prietenă bună care, spre marea mea tristețe, nu mai locuiește în tară. Munțomană pe stilul experimentalist (“am să încerc orice măcar o dată”), prietena mea a descoperit de la prima tură beyond the Wall că iarna nu e pe gustul ei: prea multă zgribuleală și harnașament.

Când a plecat din tară m-a rugat să-mi întreb restul de prieteni munțomani dacă n-ar fi interesați de echipamentul pe care îl lăsa în urmă. La mine nu se gândise, eu la vremea aceea fiind complet în asentimentul ei.

Ei bine, dintre toate catrafusele ei, de care nici măcar nici nu-mi amintesc, colțarii ăia mi s-au lipit de suflet. Fierătaniile lucioase, grele și periculoase m-au pus pe gânduri. Deja începusem să-mi adun echipament și pentru vreme mai nepreietenoasă, temperaturi mici și condiții potrivnice, dar la unelte tehnice încă nu ajunsesem nici măcar cu ideea.

I-am cumpărat eu și i-am ținut în dulap vreo opt luni până să prind curaj să mă lansez în prima mea tură adevărată de iarnă – pe Lespezi.

Știi tu, ăia care visează mult, parcă nu-s prea practici. Așa și eu în seara dinaintea plecării descopăr cu groază că minunățiile de gheruțe parcă nu se potrivesc bine pe bocancii mei de iarnă. Isterie, panică și drama. Soluția salvatoare: cealaltă Mărie.

În doi timpi și trei mișcări eram la ușa ei miorlăindu-mă. După o ciocolată caldă și mult cotrobăit prin dulapuri am plecat acasă fericită cu colțarii soțului ei, alt munțoman experimentalist, doar că mai domol. Clasici, simpli, noi și, la fel, purtați o singură dată.

Perechea numărul doi mi-a mers la suflet și la bocanci ultimele două ierni la rând. Acum simt că e momentul să trec la bocanci tehnici de iarnă și implicit să mă bucur de ceilalți colțari. Încă investighez care ar fi modelul potrivit pentru mine și puterile mele.

Sunt etape, și nu de alta, dar acum beyond the wall mă simt mai fericită decât vara pe coclauri. Iubesc echipamentul și uneltele, zăpada și viscolul năprasnic!

Nu-i tot timpul după socoteala inițială, unele sporturi ne prind, altele le gustăm și nu mai revenim asupra lor. Nu are sens să ținem stocuri de catrafuse și echipament în ideea că poate undeva, cândva îi va veni ceasul. Sunt așa de faine, e păcat să zacă în dulapuri și debarale uitate în loc să bucure din plin.

Două piese de echipament inutile pentru prietena mea și soțul Mariei au fost pentru mine declanșatoare a unei noi etape în aventurile mele montane.

Dacă și tu ai echipament bun care nu îți mai folosește, care nu te-a prins prea tare niciodată, care nu ți se potrivește sau pe care este pentru un sport pe care pur si simplu nu îl mai practici, mergi cu el la Trocathlon, târgul de produse sportive second-hand organizat de Decathlon, singurul târg de acest tip din România.

TROCATHLON – dă o nouă viață produselor sportive

Ce mi-a plăcut la acest târg în mod deosebit este că toate produsele vor fi verificate de specialiștii și vor fi oferite doar cele în stare foarte bună. Decathlon intermediază gratuit relația dintre potențialii vânzători sau cumpărători de articole și echipamente sportive și asigură garanția produselor acceptate.

Când și unde?

Trocathlon se desfășoară de 2 ori pe an, primăvara și toamna, iar in aceasta primavara va avea loc în perioada 2 – 25 martie 2018, simultan, în toate cele 22 de magazine Decathlon din țară.

Cum vinzi?

Echipamentul pe care vrei să îl vinzi trebuie sa fie in stare bună de funcţionare si prezentabil din punct de vedere estetic.  Un specialist va evalua produsul tău și, în funcție de starea în care se află, te va ajuta să stabilești un preț care va crește șansele de vânzare ale acestuia.

Dacă produsul se vinde, vei fi anunțat imediat și vei primi un voucher echivalent cu prețul de vânzare, cu ajutorul căruia poți achiziționa un produs nou din magazinele Decathlon. Voucherul este valabil 6 luni, este nerambursabil in numerar, poate fi utilizat de mai multe ori pană la epuizarea valorii și poate fi folosit numai pentru cumpărarea de articole sportive noi.
Începând cu data de 26 martie 2018 poți recupera produsele nevândute.

Avantaje

  • serviciul este 100% gratuit și ai 0% comision pentru depozitare
  • beneficiezi gratuit de sfaturile specialiștilor Decathlon în evaluarea produsului tău și în fixarea prețului
  • beneficiezi de asistența echipei Trocathlon pe întregul parcurs
  • echipa Trocathlon va face disponibil produsul tău în catalogul online

Cum cumperi?

Nimic mai simplu: direct de la cele 22 de magazine participante sau online de pe site-ul târgului – http://www.trocathlon.ro/

Avantaje

  • piesele sunt în stare foarte bună, verificate, validate și garantate de Decathlon
  • produsele au preț foarte bun
  • cumperi de la un alt pasionat de sport care a iubit și îngrijit corespunzător echipamentul
  • cei care au card de fidelitate Decathlon au și o revizie gratuită pentru biciletă/schiuri valabilă timp de 1 an de la cumpărarea produselor Trocathlon

Alte detalii

Vor fi acceptate doar echipamente în stare foarte bună, curate și scoase din cutie/ambalaj. Lista produselor care nu sunt acceptate la vânzare este disponibilă pe aici. Dar ai văzut ceva ce îți place online pe trocathlon.ro, poți cere livrarea produsului din orice oraș acasă la tine.

Și nu uita, nu știi niciodată când îți poți descoperi următoarea mare pasiune!

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.