AlergareCauză socialaEvenimente

Idei de weekend: Hai la Crosul UpDown Run!

Dacă încă nu ţi-ai făcut planuri pentru acest weekend, află că şi anul acesta, pe 9 Iulie, caravana Mişcarea face bine va ajunge în Brasov. Anul acesta, cea de a şasea editie a festivalului de fitness şi sport vine cu multe noutăţi şi cu noi experienţe pentru toţi iubitorii miscării în aer liber. Dintre toate activităţile evenimentului cel mai tare mă tentează Crosul UpDown Run pe care ţi-l recomand şi ţie!

Crosul UpDown Run are două probe, pe distanţe diferite, cu start şi finish în Piaţa Sfatului:

  • proba de 4 km, pentru cei care descoperă acum bucuria alergării,
  • 7km, cu 340m diferenţă de nivel, pentru alergătorii de cursă mai lungă şi care nu se tem de înalţimi şi căţărări

O minunăţie de traseu!

Traseul de 7km începe în Piaţa Sfatului, intră în curtea Bisericii Negre, pe care o vom ocoli prin stânga şi vom continua prin Curtea Liceului Johannes Honterus, ca să ne încărcăm cu un iz de istorie a Braşovului Medieval. Apoi vom coti stânga pe str. Paul Richter, traversăm str. Poarta Schei, vom trece repede pe lângă Arena Ion Ţiriac delimitată de ruinele zidului Cetăţii Braşovului şi mergem să cucerim în curând Cetatea Braşovia de pe Tâmpa.

Vom face dreapta pe str. Castelului, apoi stânga pe direcţia sub Tâmpa, vom admira complexul Olimpia şi Bastionul Ţesătorilor care are cea mai bună acustică din Europa de Sud-Est. La 150m de Bastion cotim brusc la dreapta şi începem distracţia: un vertical de doi kilometri. Genunchii tai o vor numi scurt: Ciocanul de pe Tampa, dar de sus vom putea admira cu nesaţ panorama Braşovului.

De aici urmăm poteca după Gradini pentru aproximativ 400m traversând o belvedere mică şi frumoasă la liziera pădurii. Apoi vom urma  poteca spre stânga în sus şi facem prima la dreapta în văiugă. Poteca va începe să fie tot mai abruptă, cu mici porţiuni unde se înmoaie, acesta fiind Drumul Cavalerilor, care în trecut  făcea legătura cu Cetatea Braşovia aflată pe Tâmpa.

La următoarea răspantie urcăm tot în stânga. Dupa încă 200m vom ţine dreapta, iar de aici va începe porţiunea mai tehnică, stâncoasă, ce alternează cu rădacini. Urcarea va avea 2-3 ramificaţii, dar toate duc în acelaşi loc, Şaua Tâmpei, unde ne vom trage sufletul şi vom avea punct de hidratare cât să adunăm forte şi să luăm cu asalt vârful Tâmpa. De aici mai avem mai puţin de un kilometru până pe vârf, urmând serpentinele. Din serpentine vom face stânga pe treptele de lemn şi vom intra în poteca ce urcă pe vârf. Acum o sută şi ceva de ani pe vârf era statuia regelui Arpad, în fostul amplasament al cetăţii Braşovia. Aruncăm o privire peste oraş şi vom fi sus mândri că am cucerit un munte!

Gata, o luăm la vale în chiote de veselie traversând vârful în direcţia Telecabina, dar cu grijă la prima coborâre deoarece pietrele pot fi alunecoase. De aici urmăm drumul serpentinelor înapoi în şa. Trecem de punctul de hidratare şi ne intorcem pe unde am urcat. O sa iti placa la vale, tehnic, rapid, prea ca la munte! La coborâre ţinem tot dreapta, inclusiv la prima intersecţie care ne va duce pe o curbă de nivel până în drumul serpentinelor. După şapte serpentine vom ajunge pe aleea de sub Tâmpa, unde vom coti stânga. Trecem de Telecabină, de Complex Agrement şi aleea ne va duce înapoi pe lângă Bastionul Ţesătorilor, terenurile de tenis de la Olimpia, Arena Ion Ţiriac până înapoi în curtea Liceului Honterus şi ocolind Biserica Neagră, veche de pe la 1300 intrăm biruitori în Piaţa Sfatului.

Încă ceva, pentru fiecare participant care va alerga la cros, Fundaţia Telekom şi smartatletic vor dona câte 4 euro cauzei caritabile a evenimentului. Ambele curse vor fi cronometrate cu cip electronic. Toţi participanţii vor primi medalie de finisher, iar cei mai rapizi vor fi premiaţi cu diplome, cupe şi premii oferite de parteneri. De asemenea, la înscrierea în concurs, fiecare participant va primi kit-ul de participare ce contine tricoul oficial Mişcarea face bine şi cadouri din partea partenerilor.

Mai multe detalii găseşti pe site-ul oficial.
Grăbeşte-te, azi este ultima zi în care te mai poţi înscrie online la cros – http://miscareafacebine.ro/cros/inscriere/formular-de-inscriere/!

Distracţie plăcută!
UpDown11

Mary

Mary

Inginer IT full time şi aventurier hiperactiv sub deviza #niciunweekendacasa, sunt implicată în zona de outodoor din 2012 pe partea de implementare şi consultanța evenimente sportive, turism activ şi responsabil. Ador solo traveling! Sunt un mare fan maratoane montane sau ture lungi şi caut mereu să-mi îmbunătățesc cunoştințele de tehnică şi siguranță montană.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.